Aurelia ravioli s kozjim sirom i crnim maslinama u umaku od pečene paprike i šafrana

Sastojci
400 g Aurelia gourmet raviola s kozjim sirom i crnim maslinama
4 kom rog paprike
1 paketić šafrana
2 žličice kurkume
50 g tostiranih lješnjaka
400 ml vrhnja za šlag
1 žličica češnjaka u prahu
½ žličice suhog bosiljka
¼ kom ljutog feferona narezanog na ploškice
4 žlice maslinovog ulja
125 g sira Grana Padano
Sol, papar
Priprema

Jesensko gurmansko iskustvo u kojem se spajaju Aurelia ravioli s kozjim sirom i crnim maslinama i toplina šafrana u savršenom umaku od pečene paprike. Chef Tomica Đukić, kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, donosi jelo koje mami osmijeh na lice već pri prvom zalogaju.

  1. Prvo ispečemo rog paprike, ohladimo, ogulimo i narežemo na krupno.
  2. Stavimo kuhati raviole u lagano zasoljenu vodu.
  3. Za to vrijeme pripremimo umak.
  4. U multipraktik stavimo pečene paprike, tostirane lješnjake, češnjak, šafran, kurkumu, suhi bosiljak, ljutu papričicu, grana padano sir narezano na manje komade i vrhnje za šlag. Posolimo i popaprimo.
  5. Sve skupa miksamo na najjačoj brzini dok ne dobijemo glatki, kremasti umak.
  6. Umak prebacimo u tavicu, zagrijemo na srednje jakoj vatri. Ubacimo kuhane raviole i podlijemo s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  7. Pustimo da se sve kratko prokuha i serviramo na toplom tanjuru.
  8. Gore složimo malo pečene paprike narezane na sitnije kockice, naribamo još malo grana padano sira i prelijemo s par kapi maslinovog ulja.
Aurelia svježe tjestenine potražite u hladnjacima svih bolje opskrbljenih trgovina te na tržnicama Dolac i Utrina.
Aurelia-gourmet-ravioli-s-jadranskim-kozicama-tostiranim-mrvicama-incunima-i-svjezim-smokvama
Ravioli s jadranskim kozicama, tostiranim mrvicama, inćunima i svježim smokvama
Aurelia svježi ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanom i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanima i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Aurelia-etno-tjestenine-s-toskanskim-keljom-rastikom-i-tostiranim-ljesnjacima
Etno tjestenine s toskanskim keljom, raštikom i tostiranim lješnjacima
ravioli_tikvice_-bukovace_u_umaku_od_krem_sira_sa_sparogama_mini
Ravioli punjeni tikvicama i bukovačama u umaku od krem sira sa šparogama
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Pregled privatnosti

NAŠE KLASJE d.o.o., Raška 35, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB 62858712399, (u daljnjem tekstu NAŠE KLASJE d.o.o.) posebno se raduje Vašoj posjeti našim internetskim stranicama te Vašem zanimanju za našu tvrtku i proizvode. Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo ozbiljno, te se obvezujemo na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

NAŠE KLASJE d.o.o. prepoznaje važnost Vaše zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka te želi da se prilikom posjeta našim internetskim stranicama osjećate ugodno. Kada prikupljamo Vaše osobne podatke ili kada ih dijelite s nama, mi ih upotrebljavamo u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti. Politika zaštite privatnosti