Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom

Sastojci
250 g Aurelia svježih makaruna
75 g maslaca
450 g gljiva po izboru
3 češnja češnjaka
2 žlice balzamičnog octa
1/2 žličice tucane crvene paprike
120 ml vrhnja za kuhanje
45 g naribanog parmezana, plus još malo za posluživanje
180 g svježeg špinata
Sol i svježe mljeveni crni biber
Priprema

Skuhajte Aurelia tjesteninu (makarune)  u vrućoj slanoj vodi, ocijedite i sačuvajte ½ šalice škrobne vode u kojoj se kuhala.

U međuvremenu, u velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri dok poprimi zlatnu boju, oko 3 minute. Dodajte gljive i pržite ih uz povremeno miješanje dok mjestimično ne porumene, oko 10 minuta. Dodajte češnjak i pržite dok ne zamiriši, oko 1 minutu.

U tavu dodajte ocat i tucanu crvenu paprike, začiniti sa solju i paprom. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ocat ne ispari, oko 2 minute.

Prelijte s vrhnjem za kuhanjem i dodajte parmezan. Dodati špinat i kuhajte dok listovi ne počnu venuti. Zatim dodajte kuhanu tjesteninu i škrobnu vodu. Kuhajte još 2 minute i miješajte da se sva tjestenina obloži umakom. Servirajte toplo s parmezanom i tucanom crvenom paprikom.

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke