Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom

Sastojci
250 g Aurelia svježih makaruna
75 g maslaca
450 g gljiva po izboru
3 češnja češnjaka
2 žlice balzamičnog octa
1/2 žličice tucane crvene paprike
120 ml vrhnja za kuhanje
45 g naribanog parmezana, plus još malo za posluživanje
180 g svježeg špinata
Sol i svježe mljeveni crni biber
Priprema

Skuhajte Aurelia tjesteninu (makarune)  u vrućoj slanoj vodi, ocijedite i sačuvajte ½ šalice škrobne vode u kojoj se kuhala.

U međuvremenu, u velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri dok poprimi zlatnu boju, oko 3 minute. Dodajte gljive i pržite ih uz povremeno miješanje dok mjestimično ne porumene, oko 10 minuta. Dodajte češnjak i pržite dok ne zamiriši, oko 1 minutu.

U tavu dodajte ocat i tucanu crvenu paprike, začiniti sa solju i paprom. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ocat ne ispari, oko 2 minute.

Prelijte s vrhnjem za kuhanjem i dodajte parmezan. Dodati špinat i kuhajte dok listovi ne počnu venuti. Zatim dodajte kuhanu tjesteninu i škrobnu vodu. Kuhajte još 2 minute i miješajte da se sva tjestenina obloži umakom. Servirajte toplo s parmezanom i tucanom crvenom paprikom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom