Cannelloni s jabukama i višnjama

Sastojci
12 Aurelia listova za lasagne i cannellone
3 kisele jabuke
150 g smrznutih višanja
5 žlica šećera
1 žličica cimeta
1 žlica limunova soka
1 žlica maslaca
500 ml slatkog vrhnja
1 vrećica vanilin šećer
1 jaje + 1 žumanjak
2 žlice kiselog vrhnja
50 g listića badema
30 g pistacija
Šećer u prahu
Priprema

Zagrijte pećnicu na 180° C. Jabuke operite, sitno nasjeckajte, a višnje na grubo narežite. Voćne pomiješajte i dodajte 3 žlice šećera, cimet i limunov sok. Voće umotajte u svježu tjesteninu za cannellone. Dobivene tubice punjene voćem posložite u posudu koju ste prethodno namastili maslacem.

Pomiješajte vrhnje s jajima, vanilin šećerom i 2 žlice šećera te prelijte canellone. Izmutite kiselo vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu pa njime premažite cannellone i pecite 30 minuta. Bademe i pistacije tostirajte pa njima i šećerom u prahu pospite gotove cannellone.

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke