Cannelloni s jabukama i višnjama

Sastojci
12 Aurelia listova za lasagne i cannellone
3 kisele jabuke
150 g smrznutih višanja
5 žlica šećera
1 žličica cimeta
1 žlica limunova soka
1 žlica maslaca
500 ml slatkog vrhnja
1 vrećica vanilin šećer
1 jaje + 1 žumanjak
2 žlice kiselog vrhnja
50 g listića badema
30 g pistacija
Šećer u prahu
Priprema

Zagrijte pećnicu na 180° C. Jabuke operite, sitno nasjeckajte, a višnje na grubo narežite. Voćne pomiješajte i dodajte 3 žlice šećera, cimet i limunov sok. Voće umotajte u svježu tjesteninu za cannellone. Dobivene tubice punjene voćem posložite u posudu koju ste prethodno namastili maslacem.

Pomiješajte vrhnje s jajima, vanilin šećerom i 2 žlice šećera te prelijte canellone. Izmutite kiselo vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu pa njime premažite cannellone i pecite 30 minuta. Bademe i pistacije tostirajte pa njima i šećerom u prahu pospite gotove cannellone.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom