Cannelloni s jabukama i višnjama

Sastojci
12 Aurelia listova za lasagne i cannellone
3 kisele jabuke
150 g smrznutih višanja
5 žlica šećera
1 žličica cimeta
1 žlica limunova soka
1 žlica maslaca
500 ml slatkog vrhnja
1 vrećica vanilin šećer
1 jaje + 1 žumanjak
2 žlice kiselog vrhnja
50 g listića badema
30 g pistacija
Šećer u prahu
Priprema

Zagrijte pećnicu na 180° C. Jabuke operite, sitno nasjeckajte, a višnje na grubo narežite. Voćne pomiješajte i dodajte 3 žlice šećera, cimet i limunov sok. Voće umotajte u svježu tjesteninu za cannellone. Dobivene tubice punjene voćem posložite u posudu koju ste prethodno namastili maslacem.

Pomiješajte vrhnje s jajima, vanilin šećerom i 2 žlice šećera te prelijte canellone. Izmutite kiselo vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu pa njime premažite cannellone i pecite 30 minuta. Bademe i pistacije tostirajte pa njima i šećerom u prahu pospite gotove cannellone.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom