Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama

Sastojci
250 g Aurelia svježih tačkrla
4 žumanjka
400 ml mlijeka
20 g oštrog brašna
20 g gustina
2 većice vanilin šećera
50 g šećera
2 žlice ruma
15 g maslaca
Krušne mrvice
Pekmez od šljiva
Priprema

Za kremicu od vanilije stavite grijati 300 ml mlijeka, pola količine šećera i vanilin šećer na laganu vatricu. Ako imate mahunu vanilije, umjesto vanilin šećera sastružite sjemenke mahune i ubacite u mlijeko.

Dok se mlijeko grije pomiješajte oštro brašno s preostalim mlijekom i šećerom. Nemojte odmah umutiti žumanjke jer ako žumanjak i gustin dugo stoje, mogu se zgrudati. Tek kada se mlijeko na vatri zagrije, počnite s dodavanjem žumanjaka u hladne sastojke. Onda u hladne sastojke dodajte par žlica toplog mlijeka da se žumanjci temperiraju. I onda malo po malo umiješajte hladne sastojke u toplo mlijeko uz konstantno miješanje. Po želi dodajte malo ruma i kuhajte na vatri još 10-ak minuta. Krema ne smije imati grudice i mora biti glatka. Kada dobijete željenu gustoću kreme, maknite ju s vatre i umiješajte malo maslaca da kremica bude sjajnija.

Kremu prelijte u hladnu posudu pa samu površinu prekrijte kontakt foliju kako se ne bi stvorila kožica. Pustite da se ohladni na sobnoj temperaturi, a onda premjestite u frižider na još dva sata. S hladne kreme maknite foliju pa čvrstu smjesu izradite mikserom u glatku kremicu.

Na kremici servirajte kuhane tačkrle, sve skupa pospite krušnim mrvicama poprženim na maslacu i dodajte još malo pekmeza od šljiva.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom