Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom

Sastojci
250 g Aurelia svježih špageta
450 g cikle
50 g maslaca
Sok pola limuna
Maslinovo ulje
Kozji sir
Sol i svježe mljeveni biber
Orasi ili pinjoli
Pesto Genovese gotov ili domaći
Za pesto:
40 g bosiljka
40 g tostiranih pinjola ili oraha
2 češnja češnjaka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
45 g svježe ribanog parmezana
Priprema

Ciklu narežite na kocke, začinite maslinovim uljem i solju, prekrijte folijom i pecite u pećnici na 200°C, sat vremena. Kada cikla omekša ispasirajte ju ili izblendajte u pire.

Na laganoj vatri otopite maslac, dodajte pire od cikle, sok pola limuna i miješajte dok se sastojci ne sljube. Podlijte s pola šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina i miješajte dok ne dobijete umak. Začinite po želji i u tavu dodajte kuhane Aurelia špagete. Poslužite s pestom, kozjim sirom, grubo sjeckanim orasima i prelijte s malo maslinovog ulja.

Za domaći pesto sve sastojke osim maslinovog ulja smiksajte u sjeckalici na laganoj brzini, a zatim postepeno dodajte maslinovo ulje kako bi se svi sastojci povezali u pesto umak.

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Ravioli-s-bućom-i-kremom-od-smeđeg-maslaca
Ravioli s bućom u kremici od smeđeg maslaca (Beurre Noisette)