Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke

Sastojci
250 g Aurelia Gourmet raviola s pancetom i suhim šljivama
30 g maslaca
1 ljutika, sjeckana
2 češnja češnjaka
100 g paste od rajčice
1/2 žličice tucane ljute paprike
2 žlice ili 35 ml Votke
120 ml vrhnja za kuhanje
45 g parmezana, naribanog
Bosiljak
Sol i papar
Priprema

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte ljutiku i češnjak te pržite dok luk ne omekša. Dodajte pastu od rajčice i ljutu papriku. Miješajte i kuhajte dok pasta ne počne tamniti, cca. 5 minuta. Podlijte votkom i miješajte da se sastojci sljube. Dodajte vrhnje i podlijte umak s  malo škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina, cca. 1/4 šalice. Začinite po želji i kuhajte dok se umak ne reducira. Maknite ga s vatre i u umak umiješajte pola količine ribanog sira.

Kuhane raviole umiješajte u umak i poslužite s još parmezana i natrganim listićima bosiljka.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom