Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
2 velike tikvice
2 žlice maslinovog ulja
50 g maslaca
60 g vrhnja za kuhanje
40 g naribanog parmezana
1 limun, iscijeđeni
250 g Ricotta sira od punomasnog mlijeka
Sol i papar
Bosiljak
Priprema

Aurelia svježu tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi tri minute.

Tikvice narežite na tanke ploške. U tavi zagrijete maslinovo i dodajte tikvice. Pirjajte nekoliko minuta dok se tikvice ne karameliziraju i omekšaju. Začinite s prstohvatom soli. Umiješajte maslac i pustite da se otopi pa dodajte vrhnje za kuhanje. Iz lonca u kojemu se kuhala tjestenina izvadite pola šalice škrobne vode i dodajte tikvicama. Dobro promiješajte i pustite da kuha dok se ne počne zgušnjavati.

Aurelia tjesteninu ocijedite i odmah dodajte u umak. Dodajte parmezan, limunov sok i miješati dok se parmezan ne otopi i umak ne prilijepi za tjesteninu.

Servirajte s ricotta sirom, ukrasite rastrganim bosiljkom, svježe mljevenim crnim biberom i parmezanom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom