Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
2 velike tikvice
2 žlice maslinovog ulja
50 g maslaca
60 g vrhnja za kuhanje
40 g naribanog parmezana
1 limun, iscijeđeni
250 g Ricotta sira od punomasnog mlijeka
Sol i papar
Bosiljak
Priprema

Aurelia svježu tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi tri minute.

Tikvice narežite na tanke ploške. U tavi zagrijete maslinovo i dodajte tikvice. Pirjajte nekoliko minuta dok se tikvice ne karameliziraju i omekšaju. Začinite s prstohvatom soli. Umiješajte maslac i pustite da se otopi pa dodajte vrhnje za kuhanje. Iz lonca u kojemu se kuhala tjestenina izvadite pola šalice škrobne vode i dodajte tikvicama. Dobro promiješajte i pustite da kuha dok se ne počne zgušnjavati.

Aurelia tjesteninu ocijedite i odmah dodajte u umak. Dodajte parmezan, limunov sok i miješati dok se parmezan ne otopi i umak ne prilijepi za tjesteninu.

Servirajte s ricotta sirom, ukrasite rastrganim bosiljkom, svježe mljevenim crnim biberom i parmezanom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom