Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom

Sastojci
250 g Aurelia svježih fettuccina
2 velike tikvice
2 žlice maslinovog ulja
50 g maslaca
60 g vrhnja za kuhanje
40 g naribanog parmezana
1 limun, iscijeđeni
250 g Ricotta sira od punomasnog mlijeka
Sol i papar
Bosiljak
Priprema

Aurelia svježu tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi tri minute.

Tikvice narežite na tanke ploške. U tavi zagrijete maslinovo i dodajte tikvice. Pirjajte nekoliko minuta dok se tikvice ne karameliziraju i omekšaju. Začinite s prstohvatom soli. Umiješajte maslac i pustite da se otopi pa dodajte vrhnje za kuhanje. Iz lonca u kojemu se kuhala tjestenina izvadite pola šalice škrobne vode i dodajte tikvicama. Dobro promiješajte i pustite da kuha dok se ne počne zgušnjavati.

Aurelia tjesteninu ocijedite i odmah dodajte u umak. Dodajte parmezan, limunov sok i miješati dok se parmezan ne otopi i umak ne prilijepi za tjesteninu.

Servirajte s ricotta sirom, ukrasite rastrganim bosiljkom, svježe mljevenim crnim biberom i parmezanom.

Facebook
Pinterest
Email
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem