Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem

Sastojci
250 g Aurelia pappardella
10 g maslaca
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
250 g smrznutog graška
200 g ricotte
8 kriški dalmatinskog pršuta
Ribana korica jednog limuna
Listići mente
Svježi vlasac
Sol i mljeveni crni papir
Priprema

Pripremite tučenu ricottu. U hladnu ricottu dodajte puno soli i koricu limuna te ju tucite dok ne dobijete kremu, a zatim ju vratite u hladnjak da se hladi do serviranja.

Skuhajte Aurelia pappardelle  i sačuvajte cca. ½ šalice škrobne vode.

Na zagrijanu tavu rastopite maslac, dodajte sitno sjeckani češnjak, sol i papar te kuhajte 1 minutu. Dodajte grašak i zakuhajte par minuta, a zatim dodajte par žlica škrobne vode. Kuhajte 2 minute, a zatim promiješajte s kuhanom tjesteninom.

Poslužite s tučeno ricottom, trganim kriškama pršuta, polijte s malo maslinovog ulja, pospite svježim biljem i svježe mljevenim biberom.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem