Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem

Sastojci
250 g Aurelia pappardella
10 g maslaca
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
250 g smrznutog graška
200 g ricotte
8 kriški dalmatinskog pršuta
Ribana korica jednog limuna
Listići mente
Svježi vlasac
Sol i mljeveni crni papir
Priprema

Pripremite tučenu ricottu. U hladnu ricottu dodajte puno soli i koricu limuna te ju tucite dok ne dobijete kremu, a zatim ju vratite u hladnjak da se hladi do serviranja.

Skuhajte Aurelia pappardelle  i sačuvajte cca. ½ šalice škrobne vode.

Na zagrijanu tavu rastopite maslac, dodajte sitno sjeckani češnjak, sol i papar te kuhajte 1 minutu. Dodajte grašak i zakuhajte par minuta, a zatim dodajte par žlica škrobne vode. Kuhajte 2 minute, a zatim promiješajte s kuhanom tjesteninom.

Poslužite s tučeno ricottom, trganim kriškama pršuta, polijte s malo maslinovog ulja, pospite svježim biljem i svježe mljevenim biberom.

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Ravioli-s-bućom-i-kremom-od-smeđeg-maslaca
Ravioli s bućom u kremici od smeđeg maslaca (Beurre Noisette)