Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom

Sastojci
300 g Aurelia svježih pappardella
50 g maslaca
100 g pancete
2 češnja češnjaka
50 g ribanog pecorino sira
50 g ribanog parmezana
3 svježa jaja
Morska sol i svježe mljeveni crni biber
Priprema

Carbonara je svima znano jelo gotovo za samo 5 minuta, a tajna dobre carbonare je u svježoj i kvalitetnoj tjestenini te brzom miješanju tjestenine sa smjesom od jaja.

Pancetu narežite na kockice, a nožem zgnječite češnjake koji bi trebali ostati u jednom komadu. Na laganoj vatri rastopite maslac i na njemu popržite pancetu i češnjak.

Kada panceta postane zlatna i hrskava iz tave maknite češnjak, koji je aromatizirao masnoću, a dodajte kuhane Aurelia pappardelle i pomiješajte. Dodajte pola šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina i gledajte kako se voda i masnoća ukuhavaju u umak.

U zasebnoj posudi umutite jaja, ribani sir i mljeveni biber. Tavu s tjesteninom i pancetom maknite s vatre i u nju brzo ulijte jaja i sira. Hvataljkom podižite tjesteninu iz tave kako bi se lakše pomiješala sa smjesom od jaja. Jaja će se termički obraditi od topline tjestenine i umaka, ali morate biti brzi i žustri kako biste dobili lijepi svilenkasti umak, a ne kajganu. Po potrebi dodajte još malo škrobne vode.

Gotovu carbonaru začinite po želji i poslužite s još malo ribanog sira.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom