Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom

Sastojci
300 g Aurelia svježih pappardella
50 g maslaca
100 g pancete
2 češnja češnjaka
50 g ribanog pecorino sira
50 g ribanog parmezana
3 svježa jaja
Morska sol i svježe mljeveni crni biber
Priprema

Carbonara je svima znano jelo gotovo za samo 5 minuta, a tajna dobre carbonare je u svježoj i kvalitetnoj tjestenini te brzom miješanju tjestenine sa smjesom od jaja.

Pancetu narežite na kockice, a nožem zgnječite češnjake koji bi trebali ostati u jednom komadu. Na laganoj vatri rastopite maslac i na njemu popržite pancetu i češnjak.

Kada panceta postane zlatna i hrskava iz tave maknite češnjak, koji je aromatizirao masnoću, a dodajte kuhane Aurelia pappardelle i pomiješajte. Dodajte pola šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina i gledajte kako se voda i masnoća ukuhavaju u umak.

U zasebnoj posudi umutite jaja, ribani sir i mljeveni biber. Tavu s tjesteninom i pancetom maknite s vatre i u nju brzo ulijte jaja i sira. Hvataljkom podižite tjesteninu iz tave kako bi se lakše pomiješala sa smjesom od jaja. Jaja će se termički obraditi od topline tjestenine i umaka, ali morate biti brzi i žustri kako biste dobili lijepi svilenkasti umak, a ne kajganu. Po potrebi dodajte još malo škrobne vode.

Gotovu carbonaru začinite po želji i poslužite s još malo ribanog sira.

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Ravioli-s-bućom-i-kremom-od-smeđeg-maslaca
Ravioli s bućom u kremici od smeđeg maslaca (Beurre Noisette)