Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom

Sastojci
250 g Aurelia zelenih tagliatella
350 g kozica
2 svježe rajčice
1 - 2 češanja češnjaka
maslinovo ulje
sol i biber po želji
limunov sok
peršin po želji
Priprema

Na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte sitno sjeckani češnjak, dodajte kozice, pire od rajčica i vodu od kozica. Za recept možete koristiti i rajčice iz konzerve, ali u sezoni rajčica savjetujemo da dvije velike rajčice izblendate u fini pire.

Sve skupa kuhajte dok ne proključa pa dodajte Aurelia zelene tagliatelle. Poklopite i kuhajte dok se tjestenina ne skuha, 3 – 5 minuta. Zalijte s još malo maslinovog ulja, po želji dodajte malo limunovog soka i ostale začine. Servirajte sa svježim peršinom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte