Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom

Sastojci
250 g Aurelia zelenih tagliatella
350 g kozica
2 svježe rajčice
1 - 2 češanja češnjaka
maslinovo ulje
sol i biber po želji
limunov sok
peršin po želji
Priprema

Na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte sitno sjeckani češnjak, dodajte kozice, pire od rajčica i vodu od kozica. Za recept možete koristiti i rajčice iz konzerve, ali u sezoni rajčica savjetujemo da dvije velike rajčice izblendate u fini pire.

Sve skupa kuhajte dok ne proključa pa dodajte Aurelia zelene tagliatelle. Poklopite i kuhajte dok se tjestenina ne skuha, 3 – 5 minuta. Zalijte s još malo maslinovog ulja, po želji dodajte malo limunovog soka i ostale začine. Servirajte sa svježim peršinom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom