Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice

Sastojci
250g Aurelia ravioli s kozjim sirom i maslinama
30 g maslaca
2 režnja češnjaka, zgnječena
1 manji luk
120 ml vodke
4 dcl pasate od rajčice
½ čajne žličice šećera
½ čajne žličice origana
½ čajne žličice slatke crvene paprike u prahu
½ čajne žličice soli
120ml vrhnja za kuhanje
25g parmezana
Priprema

U loncu na laganoj vatri otopite putar. Dodajte luk te pirjajte dok ne omekša, otprilike 5 minuta. Dodajte češnjak i pirjajte još otprilike jednu minutu. Polako, stalno miješajući dodajte vodku te ostavite nepoklopljeno kuhati na laganoj vatri oko 5-6 minuta (dok se količina tekućine otprilike prepolovi). Dodajte pasatu od rajčice, šećer, sol, papar, origano i mljevenju slatku papriku te ostavite kuhati 10-15 minuta. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje i bosiljak.

Dok se umak kuha, zagrijte pećnicu na 190°C te skuhajte raviole prema uputama na pakiranju.

Raviole posložite u posudu za pečenje (veličine otprilike 20x30cm), prelijte umakom te na vrh posložite narezanu ili naribanu svježu mozzarellu i pospite parmezanom. Pecite dok se sir ne otopi (otprilike 10-15 minuta).

Ukrasite nasjeckanim peršinom i odmah servirajte.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom