Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice

Sastojci
250g Aurelia ravioli s kozjim sirom i maslinama
30 g maslaca
2 režnja češnjaka, zgnječena
1 manji luk
120 ml vodke
4 dcl pasate od rajčice
½ čajne žličice šećera
½ čajne žličice origana
½ čajne žličice slatke crvene paprike u prahu
½ čajne žličice soli
120ml vrhnja za kuhanje
25g parmezana
Priprema

U loncu na laganoj vatri otopite putar. Dodajte luk te pirjajte dok ne omekša, otprilike 5 minuta. Dodajte češnjak i pirjajte još otprilike jednu minutu. Polako, stalno miješajući dodajte vodku te ostavite nepoklopljeno kuhati na laganoj vatri oko 5-6 minuta (dok se količina tekućine otprilike prepolovi). Dodajte pasatu od rajčice, šećer, sol, papar, origano i mljevenju slatku papriku te ostavite kuhati 10-15 minuta. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje i bosiljak.

Dok se umak kuha, zagrijte pećnicu na 190°C te skuhajte raviole prema uputama na pakiranju.

Raviole posložite u posudu za pečenje (veličine otprilike 20x30cm), prelijte umakom te na vrh posložite narezanu ili naribanu svježu mozzarellu i pospite parmezanom. Pecite dok se sir ne otopi (otprilike 10-15 minuta).

Ukrasite nasjeckanim peršinom i odmah servirajte.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha