Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom

Sastojci
GRILLANO POVRĆE
500 g bundeve
2 velike tikvice
2 glavice luka
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
Sol i papar
RICOTTA ŠPINAT
250 g sjeckanog špinata
500 g ricotte
50 g naribanog parmezana
1 jaje
1 češanj češnjaka
1/4 žličice naribanog muškatnog oraščića, po izboru
1/2 žličice soli i papra
UMAK OD RAJČICE
1 žlica maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
1 luk
700 g passate od rajčice
125 ml vode
Sušeni origano i bosiljak
Čili pahuljice (po izboru)
Sol i papar
ZA SLAGANJE LAZANJA
250 Aurelia svježe tjestenine za lazanje
300 g mozzarelle (ili VIŠE!)
Priprema

GRILANO POVRĆE
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Narežite povrće na kockice i ploške, stavite u protvan, prelijte uljem, pospite sitno sjeckanim češnjakom, soli i paprom pa pomiješajte. Pecite 25 minuta dok ne omekša i ne porumeni. Izvadite iz pećnice i dok je još toplo odvojite od protvana (moglo bi se zalijepiti za protvan kada se ohladi).

UMAK
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno sjeckani češnjak i luk, pržite tri minute dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte passatu, sušeno začinsko bilje, čili, sol i papar. Promiješati. Na laganoj vatri pirjati 20 minuta. Dodajte malo šećera ako je malo kiselo, ovisno o kvaliteti rajčice koja se koristi. Maknite sa štednjaka i ostavite da se ohladi 5 minuta prije upotrebe.

RICOTTA I ŠPINAT
Sastojke stavite u zdjelu i miješajte dok se ne sjedine.

SLAGANJE LAZANJA
Zagrijte pećnicu na 160°C.
Malo umaka od rajčice rasporedite na dno velike posude za pečenje.
Pokrijte Aurelia svježim listovima za lazanje, po potrebi ih rastrgajte.
Na Aurelia svježu tjesteninu stavite pečeno povrće i žlicom prelijte s jednim djelom umaka od rajčica, a zatim pospite s pola količine sira.
Pokrijte listovima za lazanje. Premažite smjesom ricotte.
Pokrijte listovima za lazanje. Prelijte preostalim umakom i pospite preostalim sirom.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom