Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki

Sastojci
250 g Aurelia svježih raviolia s kozjim sirom i crnim maslinama
150 ml mlijeka
100 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
0,5 g šafrana
100 g mladog špinata
50 g feta sira
50 ml maslinova ulja
50 g pinjola
sol i svježe mljeveni biber
Priprema

U 150 ml mlijeka dodajte kukuruz šećerac i razmrvljeni šafran, sol, papar te kratko zakuhajte. Čim maknete s vatre izmiksajte sadržaj u stolnom blenderu u finu tečnu kremu.

Špinat potom blanširajte te pomiješajte s feta sirom i maslinovim uljem te izmiksajte u pire.

Pinjole tostirajte na suhoj tavi.

Aurelia svježe raviole kuhajte 3 minute te ocijedite.

Na kremu od kukuruza posložite raviole, garnirajte pireom od špinata i malim listićima špinata te pospite tostiranim pinjolima.

Facebook
Pinterest
Email
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem