Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki

Sastojci
250 g Aurelia svježih raviolia s kozjim sirom i crnim maslinama
150 ml mlijeka
100 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
0,5 g šafrana
100 g mladog špinata
50 g feta sira
50 ml maslinova ulja
50 g pinjola
sol i svježe mljeveni biber
Priprema

U 150 ml mlijeka dodajte kukuruz šećerac i razmrvljeni šafran, sol, papar te kratko zakuhajte. Čim maknete s vatre izmiksajte sadržaj u stolnom blenderu u finu tečnu kremu.

Špinat potom blanširajte te pomiješajte s feta sirom i maslinovim uljem te izmiksajte u pire.

Pinjole tostirajte na suhoj tavi.

Aurelia svježe raviole kuhajte 3 minute te ocijedite.

Na kremu od kukuruza posložite raviole, garnirajte pireom od špinata i malim listićima špinata te pospite tostiranim pinjolima.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika