Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki

Sastojci
250 g Aurelia svježih raviolia s kozjim sirom i crnim maslinama
150 ml mlijeka
100 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
0,5 g šafrana
100 g mladog špinata
50 g feta sira
50 ml maslinova ulja
50 g pinjola
sol i svježe mljeveni biber
Priprema

U 150 ml mlijeka dodajte kukuruz šećerac i razmrvljeni šafran, sol, papar te kratko zakuhajte. Čim maknete s vatre izmiksajte sadržaj u stolnom blenderu u finu tečnu kremu.

Špinat potom blanširajte te pomiješajte s feta sirom i maslinovim uljem te izmiksajte u pire.

Pinjole tostirajte na suhoj tavi.

Aurelia svježe raviole kuhajte 3 minute te ocijedite.

Na kremu od kukuruza posložite raviole, garnirajte pireom od špinata i malim listićima špinata te pospite tostiranim pinjolima.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom