Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki

Sastojci
250 g Aurelia svježih raviolia s kozjim sirom i crnim maslinama
150 ml mlijeka
100 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
0,5 g šafrana
100 g mladog špinata
50 g feta sira
50 ml maslinova ulja
50 g pinjola
sol i svježe mljeveni biber
Priprema

U 150 ml mlijeka dodajte kukuruz šećerac i razmrvljeni šafran, sol, papar te kratko zakuhajte. Čim maknete s vatre izmiksajte sadržaj u stolnom blenderu u finu tečnu kremu.

Špinat potom blanširajte te pomiješajte s feta sirom i maslinovim uljem te izmiksajte u pire.

Pinjole tostirajte na suhoj tavi.

Aurelia svježe raviole kuhajte 3 minute te ocijedite.

Na kremu od kukuruza posložite raviole, garnirajte pireom od špinata i malim listićima špinata te pospite tostiranim pinjolima.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom