Špageti s prokulicom

Sastojci
250g Aurelia svježi špageti
2 žlice maslinovog ulja
1 manji luk
450g prokulica
1 chilli papričica (po želji)
1 žlica timjana
- sol
- papar
85g Gorgonzole
Priprema

Nasjeckajte luk te ga nekoliko minuta miješajući pirjajte na maslinovom ulju na laganoj vatri. Otrgnite odvojene listiće s prokulica, a ostatak tanko narežite. Prokulice, timijan, sol i papar te po želji chilli papričicu (koju ste prethodno prepolovili, izvadili sjemenke i na sitno narezali) dodajte luku te poklopljeno ostavite da se pirja, povremeno miješajući dok prokulice ne omekšaju (otprilike 3 min). Dodajte listove prokulica kojoj ste odvojili, uklonite s vatre te ostavite poklopljeno.

U međuvremenu skuhajte Aurelia svježu tjesteninu „al dente“ te odvojite otprilike 1dl vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Ocijeđenu tjesteninu i cca 1 dl vode u kojoj se kuhala dodajte povrću te miješajući nastavite kuhati na srednje jakoj vatri nekoliko minuta.

Servirajte u tanjure te dok je vruće pospite s malo izmrvljene gorgonzole.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom