Špageti s prokulicom

Sastojci
250g Aurelia svježi špageti
2 žlice maslinovog ulja
1 manji luk
450g prokulica
1 chilli papričica (po želji)
1 žlica timjana
- sol
- papar
85g Gorgonzole
Priprema

Nasjeckajte luk te ga nekoliko minuta miješajući pirjajte na maslinovom ulju na laganoj vatri. Otrgnite odvojene listiće s prokulica, a ostatak tanko narežite. Prokulice, timijan, sol i papar te po želji chilli papričicu (koju ste prethodno prepolovili, izvadili sjemenke i na sitno narezali) dodajte luku te poklopljeno ostavite da se pirja, povremeno miješajući dok prokulice ne omekšaju (otprilike 3 min). Dodajte listove prokulica kojoj ste odvojili, uklonite s vatre te ostavite poklopljeno.

U međuvremenu skuhajte Aurelia svježu tjesteninu „al dente“ te odvojite otprilike 1dl vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Ocijeđenu tjesteninu i cca 1 dl vode u kojoj se kuhala dodajte povrću te miješajući nastavite kuhati na srednje jakoj vatri nekoliko minuta.

Servirajte u tanjure te dok je vruće pospite s malo izmrvljene gorgonzole.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha