Špageti s prokulicom

Sastojci
250g Aurelia svježi špageti
2 žlice maslinovog ulja
1 manji luk
450g prokulica
1 chilli papričica (po želji)
1 žlica timjana
- sol
- papar
85g Gorgonzole
Priprema

Nasjeckajte luk te ga nekoliko minuta miješajući pirjajte na maslinovom ulju na laganoj vatri. Otrgnite odvojene listiće s prokulica, a ostatak tanko narežite. Prokulice, timijan, sol i papar te po želji chilli papričicu (koju ste prethodno prepolovili, izvadili sjemenke i na sitno narezali) dodajte luku te poklopljeno ostavite da se pirja, povremeno miješajući dok prokulice ne omekšaju (otprilike 3 min). Dodajte listove prokulica kojoj ste odvojili, uklonite s vatre te ostavite poklopljeno.

U međuvremenu skuhajte Aurelia svježu tjesteninu „al dente“ te odvojite otprilike 1dl vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Ocijeđenu tjesteninu i cca 1 dl vode u kojoj se kuhala dodajte povrću te miješajući nastavite kuhati na srednje jakoj vatri nekoliko minuta.

Servirajte u tanjure te dok je vruće pospite s malo izmrvljene gorgonzole.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom