Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom

Sastojci
250 g Aurelia fuža
90 g miješanih zelenih i crnih maslina bez koštica
20 g svježe rikole
30 g peršina sitno kosanog
1/4 glavice crvenog luka
60 feta sira
200 g cherry rajčica
60 g svježih krastavaca
75 g kulena ili kulenove seke
Mediteranski dresing
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice sušenog origana
1/2 žličice sušenog bosiljaka
30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica vinskog octa
sol i papar po želji
Priprema

Kuhajte Aurelia svježe fuže 3 minute u slanoj kipućoj vodi. Ocijedite i ohladite.

Pomiješajte sastojke za dresing na dnu velike posude. U istu posudu dodajte kuhanu i ohlađenu) Aurelia svježu tjesteninu, masline, rikolu, peršin, crveni luk, cherry rajčice, fetu, krastavac i kulen ili kulenovu seku. Promiješajte i poslužite odmah ili pustite da se ohladi u hladnjaku.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom