Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom

Sastojci
250 g Aurelia fuža
140 g grčkog jogurta
2 žlice ili 30 g majoneze
1 limeta, iscijeđena
1 žlica meda
1 žlica mljevenog kima
1 žličica čilija u prahu
1 žličica soli
1 žličica dimljene paprike
1 manja limenka graha po izboru
1 manja limenka kukuruza šećerca
1 jalapeño papričica (po želji)
1 rajčica
1 glavica crvenog luka
svježi peršin ili cilantro po želji
Priprema

Skuhajte Aurelia svježu tjesteninu prema uputama – 3 minute u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i ohladite.
Napravite preljev od jogurta i majoneze. Dodajte sok od limete, med, kim, sol, čili u prahu i dimljenu papriku.
Dodajte tjesteninu i promiješajte da se sjedini. Dodajte grah, jalapeño, kukuruz, rajčicu, peršin ili cilantro i crveni luk. Promiješajte da se sjedini. Poslužite odmah ili ohladite.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom