Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom

Sastojci
250 g Aurelia fuža
140 g grčkog jogurta
2 žlice ili 30 g majoneze
1 limeta, iscijeđena
1 žlica meda
1 žlica mljevenog kima
1 žličica čilija u prahu
1 žličica soli
1 žličica dimljene paprike
1 manja limenka graha po izboru
1 manja limenka kukuruza šećerca
1 jalapeño papričica (po želji)
1 rajčica
1 glavica crvenog luka
svježi peršin ili cilantro po želji
Priprema

Skuhajte Aurelia svježu tjesteninu prema uputama – 3 minute u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i ohladite.
Napravite preljev od jogurta i majoneze. Dodajte sok od limete, med, kim, sol, čili u prahu i dimljenu papriku.
Dodajte tjesteninu i promiješajte da se sjedini. Dodajte grah, jalapeño, kukuruz, rajčicu, peršin ili cilantro i crveni luk. Promiješajte da se sjedini. Poslužite odmah ili ohladite.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte