Fuži u slatkoj, kremastoj varijanti s makom i voćem

Sastojci
400 g Aurelia fuža
500 ml vrhnja za šlag
4 pune jušne žlice šećera (+ 2 žlice za vodu u kojoj se kuha tjestenina)
100 ml mlijeka
10 g šećera aromatiziranog s narančom
20 g vanilin šećera
Mak po želji
1 žličica cimeta
100 g malina
100 g kupina
Sok od pola limuna
Priprema

Kad se spoje mirisi djetinjstva i moderne ideje, nastane desert koji budi sjećanja i osmijehe. Chef hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić donosi recept koji spaja jednostavnost i domaće okuse.

  1. U veću posudu zakuhajte vodu, dodajte 2 žlice šećera i skuhajte Aurelia fuže dok ne postanu al dente.
  2. U tavi pomiješajte vrhnje za šlag, mlijeko, šećer aromatiziran s narančom, vanilin šećer i običan šećer.
  3. Kad zavrije, dodajte mak i cimet, pa kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne i zamiriši.
  4. Ocijedite fuže i dodajte ih izravno u kremasti umak od maka.
  5. Kuhajte još minutu-dvije uz lagano miješanje kako bi se okusi sjedinili.
  6. Maknite s vatre i dodajte sok od pola limuna za svježinu i balans slatkoće.
  7.  Servirajte u toplim tanjurima, ukrasite svježim malinama i kupinama, te po želji pospite s još malo maka ili naribanom koricom naranče.
Aurelia-tortelloni-punjeni-ricottom-i-spinatom-u-umaku-od-rajcice-pesta-i-pinjola
Tortelloni ricotta – špinat u umaku od rajčice, pesta, pinjola s mladim sirom s paprikom
Krpica s kupusom (sa zeljem) chefa Tomice Đukića
Krpica s kupusom (sa zeljem) chefa Tomice Đukića
Aurelia-gourmet-ravioli-s-kozjim-sirom-i-crnim-maslinama-u-umaku-od-pecene-paprike-i-safrana
Aurelia ravioli s kozjim sirom i crnim maslinama u umaku od pečene paprike i šafrana
Aurelia-gourmet-ravioli-s-jadranskim-kozicama-tostiranim-mrvicama-incunima-i-svjezim-smokvama
Ravioli s jadranskim kozicama, tostiranim mrvicama, inćunima i svježim smokvama
Aurelia svježi ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanom i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanima i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Aurelia-etno-tjestenine-s-toskanskim-keljom-rastikom-i-tostiranim-ljesnjacima
Etno tjestenine s toskanskim keljom, raštikom i tostiranim lješnjacima
ravioli_tikvice_-bukovace_u_umaku_od_krem_sira_sa_sparogama_mini
Ravioli punjeni tikvicama i bukovačama u umaku od krem sira sa šparogama
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Pregled privatnosti

NAŠE KLASJE d.o.o., Raška 35, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB 62858712399, (u daljnjem tekstu NAŠE KLASJE d.o.o.) posebno se raduje Vašoj posjeti našim internetskim stranicama te Vašem zanimanju za našu tvrtku i proizvode. Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo ozbiljno, te se obvezujemo na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

NAŠE KLASJE d.o.o. prepoznaje važnost Vaše zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka te želi da se prilikom posjeta našim internetskim stranicama osjećate ugodno. Kada prikupljamo Vaše osobne podatke ili kada ih dijelite s nama, mi ih upotrebljavamo u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti. Politika zaštite privatnosti