Etno tjestenine s toskanskim keljom, raštikom i tostiranim lješnjacima

Sastojci
400 g Aurelia etno tjestenine
8 list ova toskanskog kelja
6 list ova raštike
2 žlice maslinovog ulja
50 g maslaca
2 šalot luka (narezan na tanke ploškice)
1 ljuti feferon (narezan na ploškice)
2 žličice crvene slatke paprike
1 žličica provansalske mješavine
125 g Grana Padano sira (svježe naribanog)
100 g tostiranih lješnjaka
Muškatni oraščić po želji (svježe nariban)
Sok pola limuna
Sol i papar
Priprema

Aurelia etno tjestenine (makaruni, fuži ili pljukanci) s toskanskim keljom, raštikom i tostiranim lješnjacima, jesensko-ljetni okusi u savršenom balansu!

Evo kako jednostavne, sezonske namirnice poput kelja i raštike mogu postati prava gurmanska poslastica.

  1. U lagano zasoljenoj vodi blanširamo kelj i raštiku. Ohladimo u hladnoj vodi i dobro ocijedimo.
  2. Na tavi zagrijemo maslinovo ulje i maslac na srednje jakoj vatri. Dodamo šalot i pirjamo dok ne povene.
  3. U međuvremenu stavimo tjesteninu da se kuha al dente.
  4. Kelj i raštiku krupno nasjeckamo i dodamo na luk. Zatim dodamo feferone, muškatni oraščić, sol, papar, slatku mljevenu papriku i provansalsku mješavinu.
  5. Pustimo da se uprži 1–2 minute, a zatim dodamo svježe kuhanu tjesteninu direktno iz vode.
  6. Prokuhamo 1 minutu da se svi okusi povežu, maknemo s vatre, naribamo Grana Padano, dodamo lješnjake i sve promiješamo. Poslužimo na toplom tanjuru.
  7. Na kraju dodamo par kapi limunovog soka za svježinu.
Aurelia-gourmet-ravioli-s-kozjim-sirom-i-crnim-maslinama-u-umaku-od-pecene-paprike-i-safrana
Aurelia ravioli s kozjim sirom i crnim maslinama u umaku od pečene paprike i šafrana
Aurelia-gourmet-ravioli-s-jadranskim-kozicama-tostiranim-mrvicama-incunima-i-svjezim-smokvama
Ravioli s jadranskim kozicama, tostiranim mrvicama, inćunima i svježim smokvama
Aurelia svježi ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanom i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanima i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
ravioli_tikvice_-bukovace_u_umaku_od_krem_sira_sa_sparogama_mini
Ravioli punjeni tikvicama i bukovačama u umaku od krem sira sa šparogama
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Pregled privatnosti

NAŠE KLASJE d.o.o., Raška 35, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB 62858712399, (u daljnjem tekstu NAŠE KLASJE d.o.o.) posebno se raduje Vašoj posjeti našim internetskim stranicama te Vašem zanimanju za našu tvrtku i proizvode. Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo ozbiljno, te se obvezujemo na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

NAŠE KLASJE d.o.o. prepoznaje važnost Vaše zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka te želi da se prilikom posjeta našim internetskim stranicama osjećate ugodno. Kada prikupljamo Vaše osobne podatke ili kada ih dijelite s nama, mi ih upotrebljavamo u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti. Politika zaštite privatnosti