Zarolane caprese lazanje

Sastojci
1 Aurelia Listovi za Lasagne & Cannellone
2 žlice maslinovog ulja
400g cherry rajčica
2 žlice aceto balsamica
2 režnja češnjaka, zgnječenog
30g maslaca
160g naribanog sira mozzarella
50g parmezana
250g sira ricotta
1 jaje (srednje veličine)
3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
- Svježe mljeveni papar
- sol
Priprema

Punjenje:
U velikoj tavi zagrijte ulje na laganoj vatri. Dodajte cherry rajčice prerezane na pola i aceto balsamico te pirjajte dok rajčice skroz ne omekšaju, oko 5 minuta. Posolite, dodajte polovicu zgnječenog češnjaka te pirjajte stalno miješajući oko 1 min. Prespite u zdjelu i očistite tavu.
U drugoj zdjeli razmutite jaje, dodajte sir ricottu posolite i popaprite.

Umak:
U tavi na laganoj vatri otopite putar, dodajte preostalu polovicu zgnječenog češnjaka te pirjajte stalno miješajući oko 1 min. Dodajte brašno te miješajte dok ne postane zlatne boje, oko 2 minute. Polako uspite mlijeko stalno miješajući te nastavite miješati dok ne postane gusto i kremasto, oko 3 minute. Umiješajte polovicu naribane mozzarelle (125 g) i sav parmezan te miješajte dok se sir ne rastopi.

Slaganje lazanja:
Na dno zdjele za pečenje veličine oko 20×20 cm stavite tanak sloj umaka.
Posložite listove lazanja, prethodno skuhane prema uputama na pakiranju, na papir za pečenje. Namažite prvo punjenjem od ricotte, zatim pirjane cherry rajčice te malo umaka od mozzarelle i parmezana. Pospite nasjeckanim bosiljkom i zarolajte. Zarolane lazanje posložite u posudu za pečenje tako da budu čvrsto jedna uz drugu. Prelijte ostatkom umaka od mozzarelle i parmezana te po vrhu pospite s ostatkom sira mozzarelle (125 g).
Pecite oko 30 minuta, dok ne postane zlatne boje. Ukrasite nasjeckanim bosiljkom i odmah servirajte.

Facebook
Pinterest
Email
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem