Zarolane caprese lazanje

Sastojci
1 Aurelia Listovi za Lasagne & Cannellone
2 žlice maslinovog ulja
400g cherry rajčica
2 žlice aceto balsamica
2 režnja češnjaka, zgnječenog
30g maslaca
160g naribanog sira mozzarella
50g parmezana
250g sira ricotta
1 jaje (srednje veličine)
3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
- Svježe mljeveni papar
- sol
Priprema

Punjenje:
U velikoj tavi zagrijte ulje na laganoj vatri. Dodajte cherry rajčice prerezane na pola i aceto balsamico te pirjajte dok rajčice skroz ne omekšaju, oko 5 minuta. Posolite, dodajte polovicu zgnječenog češnjaka te pirjajte stalno miješajući oko 1 min. Prespite u zdjelu i očistite tavu.
U drugoj zdjeli razmutite jaje, dodajte sir ricottu posolite i popaprite.

Umak:
U tavi na laganoj vatri otopite putar, dodajte preostalu polovicu zgnječenog češnjaka te pirjajte stalno miješajući oko 1 min. Dodajte brašno te miješajte dok ne postane zlatne boje, oko 2 minute. Polako uspite mlijeko stalno miješajući te nastavite miješati dok ne postane gusto i kremasto, oko 3 minute. Umiješajte polovicu naribane mozzarelle (125 g) i sav parmezan te miješajte dok se sir ne rastopi.

Slaganje lazanja:
Na dno zdjele za pečenje veličine oko 20×20 cm stavite tanak sloj umaka.
Posložite listove lazanja, prethodno skuhane prema uputama na pakiranju, na papir za pečenje. Namažite prvo punjenjem od ricotte, zatim pirjane cherry rajčice te malo umaka od mozzarelle i parmezana. Pospite nasjeckanim bosiljkom i zarolajte. Zarolane lazanje posložite u posudu za pečenje tako da budu čvrsto jedna uz drugu. Prelijte ostatkom umaka od mozzarelle i parmezana te po vrhu pospite s ostatkom sira mozzarelle (125 g).
Pecite oko 30 minuta, dok ne postane zlatne boje. Ukrasite nasjeckanim bosiljkom i odmah servirajte.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha