Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte

Sastojci
250 g Aurelia svježih tortellona punjenih pršutom
340 g ricotte od punomasnog mlijeka
4 - 6 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja ili po želji
Svježe iscijeđeni limunov sok
Korica jednog limuna
1 češanj češnjaka
450 g tikvice
130 g svježeg ili smrznutog graška
Šaka svježeg bosiljka, grubo nasjeckanog
Šaka svježe mente, grubo nasjeckane
Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema

Ricotti dodajte 1 – 2 žlice maslinovog ulja, limunov sok, limunovu koricu, soli i svježe mljeveni biber po želji i istucite ju u glatku kremu. Ne štedite na soli. Sol će izvući maksimalno bogatstvo okusa ricotte.

Skuhajte Aurelia svježe tortellone po vlastitom izboru i ocijedite. Lijepo će se uklopiti Aurelia tortelloni s dalmatinskim pršutom ili tortelloni šparoga.

Na tavi zagrijete 2 žlice maslinova ulja i na njemu lagano popržite sitno sjeckani češanj češnjaka. Kada češnjak pusti lagani miris dodajte tikvice narezane na kockice i pržite ih 5 – 6 minuta. Dodajte grašak i ostavite na vatri još 1-2 minute, tek toliko da se grašak odmrzne i zagrije. Začinite po želji sa soli i biberom pa dodajte kuhane tortellone, sve zajedno pomiješajte i maknite s vatre. Prelijte s još malo maslinovog ulja i dodajte svježe začinsko bilje. Sve skupa poslužite na podlozi od tučene ricotte.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom