Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte

Sastojci
250 g Aurelia svježih tortellona punjenih pršutom
340 g ricotte od punomasnog mlijeka
4 - 6 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja ili po želji
Svježe iscijeđeni limunov sok
Korica jednog limuna
1 češanj češnjaka
450 g tikvice
130 g svježeg ili smrznutog graška
Šaka svježeg bosiljka, grubo nasjeckanog
Šaka svježe mente, grubo nasjeckane
Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema

Ricotti dodajte 1 – 2 žlice maslinovog ulja, limunov sok, limunovu koricu, soli i svježe mljeveni biber po želji i istucite ju u glatku kremu. Ne štedite na soli. Sol će izvući maksimalno bogatstvo okusa ricotte.

Skuhajte Aurelia svježe tortellone po vlastitom izboru i ocijedite. Lijepo će se uklopiti Aurelia tortelloni s dalmatinskim pršutom ili tortelloni šparoga.

Na tavi zagrijete 2 žlice maslinova ulja i na njemu lagano popržite sitno sjeckani češanj češnjaka. Kada češnjak pusti lagani miris dodajte tikvice narezane na kockice i pržite ih 5 – 6 minuta. Dodajte grašak i ostavite na vatri još 1-2 minute, tek toliko da se grašak odmrzne i zagrije. Začinite po želji sa soli i biberom pa dodajte kuhane tortellone, sve zajedno pomiješajte i maknite s vatre. Prelijte s još malo maslinovog ulja i dodajte svježe začinsko bilje. Sve skupa poslužite na podlozi od tučene ricotte.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija