Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte

Sastojci
250 g Aurelia svježih tortellona punjenih pršutom
340 g ricotte od punomasnog mlijeka
4 - 6 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja ili po želji
Svježe iscijeđeni limunov sok
Korica jednog limuna
1 češanj češnjaka
450 g tikvice
130 g svježeg ili smrznutog graška
Šaka svježeg bosiljka, grubo nasjeckanog
Šaka svježe mente, grubo nasjeckane
Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema

Ricotti dodajte 1 – 2 žlice maslinovog ulja, limunov sok, limunovu koricu, soli i svježe mljeveni biber po želji i istucite ju u glatku kremu. Ne štedite na soli. Sol će izvući maksimalno bogatstvo okusa ricotte.

Skuhajte Aurelia svježe tortellone po vlastitom izboru i ocijedite. Lijepo će se uklopiti Aurelia tortelloni s dalmatinskim pršutom ili tortelloni šparoga.

Na tavi zagrijete 2 žlice maslinova ulja i na njemu lagano popržite sitno sjeckani češanj češnjaka. Kada češnjak pusti lagani miris dodajte tikvice narezane na kockice i pržite ih 5 – 6 minuta. Dodajte grašak i ostavite na vatri još 1-2 minute, tek toliko da se grašak odmrzne i zagrije. Začinite po želji sa soli i biberom pa dodajte kuhane tortellone, sve zajedno pomiješajte i maknite s vatre. Prelijte s još malo maslinovog ulja i dodajte svježe začinsko bilje. Sve skupa poslužite na podlozi od tučene ricotte.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom