Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka

Sastojci
250g Aurelia tortelloni 4 vrste sira
1 velika rajčica
50g sušenih rajčica u ulju, ocijeđenih
20g maslaca
1 i ½ brašna
200ml mlijeka
60g vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
25g naribanog parmezana
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
Priprema

U veliki lonac stavite kuhati tortellone i rajčicu na koju ste na dnu lagano zarezali „X“.  Kuhajte 3 minute , ocijedite tortellone, a rajčici ogulite kožicu te ju nasjeckajte.

Sušene rajčice sameljite u blenderu u kremu. U dubokoj tavi otopite putar na laganoj vatri te zgnječeni češnjak prepržite oko pola minute, dodajte brašno te stalno miješajući prepržite još otprilike 1 minutu. Polako umiješajte mlijeko i vrhnje za kuhanje. dodajte kremu od sušenih rajčica te sol i papar prema ukusu te pustite da se kuha dok ne zakipi, stalno miješajući. Nakon što je umak zakipio dodajte parmezan i nasjeckanu rajčicu te uz stalno miješanje kuhajte dok se sir ne otopi. Dodajte 1 žlicu nasjeckanog svježeg bosiljka.

Pomiješajte umak sa skuhanim tortellonima te ukrasite ostatkom bosiljka..

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom