Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka

Sastojci
250g Aurelia tortelloni 4 vrste sira
1 velika rajčica
50g sušenih rajčica u ulju, ocijeđenih
20g maslaca
1 i ½ brašna
200ml mlijeka
60g vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
25g naribanog parmezana
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
Priprema

U veliki lonac stavite kuhati tortellone i rajčicu na koju ste na dnu lagano zarezali „X“.  Kuhajte 3 minute , ocijedite tortellone, a rajčici ogulite kožicu te ju nasjeckajte.

Sušene rajčice sameljite u blenderu u kremu. U dubokoj tavi otopite putar na laganoj vatri te zgnječeni češnjak prepržite oko pola minute, dodajte brašno te stalno miješajući prepržite još otprilike 1 minutu. Polako umiješajte mlijeko i vrhnje za kuhanje. dodajte kremu od sušenih rajčica te sol i papar prema ukusu te pustite da se kuha dok ne zakipi, stalno miješajući. Nakon što je umak zakipio dodajte parmezan i nasjeckanu rajčicu te uz stalno miješanje kuhajte dok se sir ne otopi. Dodajte 1 žlicu nasjeckanog svježeg bosiljka.

Pomiješajte umak sa skuhanim tortellonima te ukrasite ostatkom bosiljka..

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom