Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka

Sastojci
250g Aurelia tortelloni 4 vrste sira
1 velika rajčica
50g sušenih rajčica u ulju, ocijeđenih
20g maslaca
1 i ½ brašna
200ml mlijeka
60g vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
25g naribanog parmezana
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
Priprema

U veliki lonac stavite kuhati tortellone i rajčicu na koju ste na dnu lagano zarezali „X“.  Kuhajte 3 minute , ocijedite tortellone, a rajčici ogulite kožicu te ju nasjeckajte.

Sušene rajčice sameljite u blenderu u kremu. U dubokoj tavi otopite putar na laganoj vatri te zgnječeni češnjak prepržite oko pola minute, dodajte brašno te stalno miješajući prepržite još otprilike 1 minutu. Polako umiješajte mlijeko i vrhnje za kuhanje. dodajte kremu od sušenih rajčica te sol i papar prema ukusu te pustite da se kuha dok ne zakipi, stalno miješajući. Nakon što je umak zakipio dodajte parmezan i nasjeckanu rajčicu te uz stalno miješanje kuhajte dok se sir ne otopi. Dodajte 1 žlicu nasjeckanog svježeg bosiljka.

Pomiješajte umak sa skuhanim tortellonima te ukrasite ostatkom bosiljka..

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha