Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka

Sastojci
250g Aurelia tortelloni 4 vrste sira
110 g maslaca
1 žlica nasjeckanog luka šalot
½ žličice sitno naribane limunove kore
1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
- parmezan
- nasjeckani svježi bosiljak
Priprema

U malom lončiću otopite putar na laganoj vatri. Dodajte nasjeckani luk šalot te povremeno miješajući pirjajte oko dvije minute dok luk ne omekša. Umiješajte limunovu koru, limunov sok i bosiljak te kuhajte još dvije minute. Začinite solju i paprom prema vlastitoj želji.

Dok se umak kuha u velikom loncu skuhajte Aurelia tortellone prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih te stavite u tanjure, prelijte umakom od putra te lagano promiješajte.

Pospite parmezanom i nasjeckanim bosiljkom te odmah servirajte.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima