Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka

Sastojci
250g Aurelia tortelloni 4 vrste sira
110 g maslaca
1 žlica nasjeckanog luka šalot
½ žličice sitno naribane limunove kore
1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
- parmezan
- nasjeckani svježi bosiljak
Priprema

U malom lončiću otopite putar na laganoj vatri. Dodajte nasjeckani luk šalot te povremeno miješajući pirjajte oko dvije minute dok luk ne omekša. Umiješajte limunovu koru, limunov sok i bosiljak te kuhajte još dvije minute. Začinite solju i paprom prema vlastitoj želji.

Dok se umak kuha u velikom loncu skuhajte Aurelia tortellone prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih te stavite u tanjure, prelijte umakom od putra te lagano promiješajte.

Pospite parmezanom i nasjeckanim bosiljkom te odmah servirajte.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom