Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika

Sastojci
250 g Aurelia šurlica
500 g svježih šparoga
30 ml maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
60 ml balzamičnog octa
1 žličica meda
Tucane ljute paprika
Soli i mljevenog crnog bibera po želji
Sjeckanog svježeg peršina ili bosiljaka
Priprema

Savršena večera za ljubitelje šparoga! Ova tjestenina sa šparogama prepuna je svježeg i kiselkastog balzamičnog okusa i gotova je za 10 minuta, a može se poslužiti kao zasebno jelo ili kao prilog uz npr. piletinu na naglo.

Skuhajte svježe šurlice u slanoj vodi i sačuvajte malo vode za podlijevanje umaka. Zagrijete maslinovo ulje, na njemu kratko propržite sitno sjeckani češanj češnjaka i dodajte narezane šparoge. Pecite ih samo 2 do 3 minute, a onda dodajte balzamični ocat. Pričekajte da tekućina malo ispari, dodajete 1 žličicu meda, kuhane Aurelia šurlice i sve skupa podlijete vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Začinite po ukusu sa soli, biberom i ljetom tucanom paprikom. Pustite minutu dvije da se sve sljubi, a onda poslužite s malo svježeg peršina ili bosiljka.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom