Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika

Sastojci
250 g Aurelia šurlica
500 g svježih šparoga
30 ml maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
60 ml balzamičnog octa
1 žličica meda
Tucane ljute paprika
Soli i mljevenog crnog bibera po želji
Sjeckanog svježeg peršina ili bosiljaka
Priprema

Savršena večera za ljubitelje šparoga! Ova tjestenina sa šparogama prepuna je svježeg i kiselkastog balzamičnog okusa i gotova je za 10 minuta, a može se poslužiti kao zasebno jelo ili kao prilog uz npr. piletinu na naglo.

Skuhajte svježe šurlice u slanoj vodi i sačuvajte malo vode za podlijevanje umaka. Zagrijete maslinovo ulje, na njemu kratko propržite sitno sjeckani češanj češnjaka i dodajte narezane šparoge. Pecite ih samo 2 do 3 minute, a onda dodajte balzamični ocat. Pričekajte da tekućina malo ispari, dodajete 1 žličicu meda, kuhane Aurelia šurlice i sve skupa podlijete vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Začinite po ukusu sa soli, biberom i ljetom tucanom paprikom. Pustite minutu dvije da se sve sljubi, a onda poslužite s malo svježeg peršina ili bosiljka.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom