Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika

Sastojci
250 g Aurelia šurlica
500 g svježih šparoga
30 ml maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
60 ml balzamičnog octa
1 žličica meda
Tucane ljute paprika
Soli i mljevenog crnog bibera po želji
Sjeckanog svježeg peršina ili bosiljaka
Priprema

Savršena večera za ljubitelje šparoga! Ova tjestenina sa šparogama prepuna je svježeg i kiselkastog balzamičnog okusa i gotova je za 10 minuta, a može se poslužiti kao zasebno jelo ili kao prilog uz npr. piletinu na naglo.

Skuhajte svježe šurlice u slanoj vodi i sačuvajte malo vode za podlijevanje umaka. Zagrijete maslinovo ulje, na njemu kratko propržite sitno sjeckani češanj češnjaka i dodajte narezane šparoge. Pecite ih samo 2 do 3 minute, a onda dodajte balzamični ocat. Pričekajte da tekućina malo ispari, dodajete 1 žličicu meda, kuhane Aurelia šurlice i sve skupa podlijete vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Začinite po ukusu sa soli, biberom i ljetom tucanom paprikom. Pustite minutu dvije da se sve sljubi, a onda poslužite s malo svježeg peršina ili bosiljka.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha