Špageti s piletinom

Sastojci
250g Aurelia svježi špageti
300g pilećih prsa (narezane na trake 1cm)
50g brašna
- Maslinovo ulje
30 g (dvije žlice) maslaca
2 režnja češnjaka, zgnječen
0,5 dcl suhog bijelog vina
1 dcl vrhnja za kuhanje
- Sok jednog limuna
40g ocijeđenih kapara
50g parmezana
- sol
- Svježe mljeveni papar
- peršin
Priprema

Pileća prsa narežite na trake širine 1 cm, posolite i popaprite te uvaljajte u brašno, otresite višak brašna. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri ugrijte otprilike dvije žlice maslinovog ulja, dodajte piletinu, pecite povremeno miješajući oko 8-10 minute. Kad je pečena, izvadite piletinu na tanjur, a u sok u tavi dodajte putar i češnjak. Miješajte na laganoj vatri dok ne osjetite miris češnjaka, oko 1 minutu. Dodajte vino te kad zakipi ostavite da kuha na laganoj vatri oko 1 min. Dodajte vrhnje za kuhanje, sok od limuna i kapare te kad zakipi dodajte pečenu piletinu i parmezan. Ako volite rjeđi umak, razrijedite ga s vodom u kojoj se kuhala tjestenina.

Prema uputama na pakiranju u dosta vode skuhajte Aurelia svježe špagete, ocijedite i dodajte u umak s piletinom te sve dobro promiješajte.

Servirajte vruće i pospite nasjeckanim peršinom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha