Špageti s piletinom

Sastojci
250g Aurelia svježi špageti
300g pilećih prsa (narezane na trake 1cm)
50g brašna
- Maslinovo ulje
30 g (dvije žlice) maslaca
2 režnja češnjaka, zgnječen
0,5 dcl suhog bijelog vina
1 dcl vrhnja za kuhanje
- Sok jednog limuna
40g ocijeđenih kapara
50g parmezana
- sol
- Svježe mljeveni papar
- peršin
Priprema

Pileća prsa narežite na trake širine 1 cm, posolite i popaprite te uvaljajte u brašno, otresite višak brašna. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri ugrijte otprilike dvije žlice maslinovog ulja, dodajte piletinu, pecite povremeno miješajući oko 8-10 minute. Kad je pečena, izvadite piletinu na tanjur, a u sok u tavi dodajte putar i češnjak. Miješajte na laganoj vatri dok ne osjetite miris češnjaka, oko 1 minutu. Dodajte vino te kad zakipi ostavite da kuha na laganoj vatri oko 1 min. Dodajte vrhnje za kuhanje, sok od limuna i kapare te kad zakipi dodajte pečenu piletinu i parmezan. Ako volite rjeđi umak, razrijedite ga s vodom u kojoj se kuhala tjestenina.

Prema uputama na pakiranju u dosta vode skuhajte Aurelia svježe špagete, ocijedite i dodajte u umak s piletinom te sve dobro promiješajte.

Servirajte vruće i pospite nasjeckanim peršinom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti puttanesca
Špageti Puttanesca