Špageti s piletinom i šparogama

Sastojci
250g Aurelia svježi špageti
1 žlica maslinovog ulja
250g pilećih prsa
- Sol
- Svježe mljeveni papar
15g maslaca
1 manji luk
250g šparoga
1dcl vrhnja za kuhanje
1/2 cjeđenog limuna
2 režnja češnjaka, zgnječena
1/2 žličice talijanskih začina
100g naribane mozzarelle
30g parmezana
Priprema

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na laganoj vatri. Dodajte posoljena i popaprena pileća prsa te pecite oko 5-8 minuta svaku stranu. Izvadite piletinu na tanjur i narežite na tanke šnite.

U istoj tavi otopite putar na laganoj vatri te dodajte nasjeckani luk, šparoge (stabljike narežite na tri ili četiri dijela ako su duže), sol i papar. Pirjajte dok šparoge ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje, mješavinu talijanskih začina, limunov sok, češnjak te ostavite da se kuha još 5 minuta. Dodajte mozzarellu i parmezan te miješate na laganoj vatri dok se sir ne rastopi.

U međuvremenu u velikom loncu skuhajte Aurelia svježe špagete prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih te umiješajte u umak (sačuvajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala za razrjeđivanje ako volite rjeđi umak).

Ukrasite šnitama limuna, nasjeckanim peršinom i parmezanom te odmah servirajte.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha