Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom

Sastojci
250 g Aurelia svježih makaruna
200 g crvenog radiča
100 g pancete
75 g Grana Padana
1 češanj češnjaka
0,5 dcl maslinovog ulja
0,5 dcl bijelog vina
30 g maslaca
Sol i papar
Priprema

Na radiču skinite crvene listove i narežite bijeli dio, tzv. “srce”, na manje dijelove.
Pancetu narežite na kockice.
Zagrijati maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani češnjak, radič, pancetu te sotirajte dok panceta ne postane hrskavija. Podlite s vinom te pustiti da alkohol ishlapi, ugasiti plamen te dodajte maslac, sol i papar.
Makarune skuhajte te kratko sotirajte u umaku od radiča i pancete, po potrebi dodajte malo škrobne vode od tjestenine.
Na servirane makarune naribajte Grana Padano i garnirajte sa svježim listovima radiča.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom