Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom

Sastojci
250 g Aurelia svježih makaruna
200 g crvenog radiča
100 g pancete
75 g Grana Padana
1 češanj češnjaka
0,5 dcl maslinovog ulja
0,5 dcl bijelog vina
30 g maslaca
Sol i papar
Priprema

Na radiču skinite crvene listove i narežite bijeli dio, tzv. “srce”, na manje dijelove.
Pancetu narežite na kockice.
Zagrijati maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani češnjak, radič, pancetu te sotirajte dok panceta ne postane hrskavija. Podlite s vinom te pustiti da alkohol ishlapi, ugasiti plamen te dodajte maslac, sol i papar.
Makarune skuhajte te kratko sotirajte u umaku od radiča i pancete, po potrebi dodajte malo škrobne vode od tjestenine.
Na servirane makarune naribajte Grana Padano i garnirajte sa svježim listovima radiča.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija