Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom

Sastojci
250 g Aurelia svježih makaruna
200 g crvenog radiča
100 g pancete
75 g Grana Padana
1 češanj češnjaka
0,5 dcl maslinovog ulja
0,5 dcl bijelog vina
30 g maslaca
Sol i papar
Priprema

Na radiču skinite crvene listove i narežite bijeli dio, tzv. “srce”, na manje dijelove.
Pancetu narežite na kockice.
Zagrijati maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani češnjak, radič, pancetu te sotirajte dok panceta ne postane hrskavija. Podlite s vinom te pustiti da alkohol ishlapi, ugasiti plamen te dodajte maslac, sol i papar.
Makarune skuhajte te kratko sotirajte u umaku od radiča i pancete, po potrebi dodajte malo škrobne vode od tjestenine.
Na servirane makarune naribajte Grana Padano i garnirajte sa svježim listovima radiča.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!