Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom

Sastojci
250 g Aurelia svježih makaruna
200 g crvenog radiča
100 g pancete
75 g Grana Padana
1 češanj češnjaka
0,5 dcl maslinovog ulja
0,5 dcl bijelog vina
30 g maslaca
Sol i papar
Priprema

Na radiču skinite crvene listove i narežite bijeli dio, tzv. “srce”, na manje dijelove.
Pancetu narežite na kockice.
Zagrijati maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani češnjak, radič, pancetu te sotirajte dok panceta ne postane hrskavija. Podlite s vinom te pustiti da alkohol ishlapi, ugasiti plamen te dodajte maslac, sol i papar.
Makarune skuhajte te kratko sotirajte u umaku od radiča i pancete, po potrebi dodajte malo škrobne vode od tjestenine.
Na servirane makarune naribajte Grana Padano i garnirajte sa svježim listovima radiča.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom