Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!

Sastojci
250 g Aurelia fuža
50 g maslaca
125 ml vrhnja za kuhanje
30 g tartufate (crne ili bijele)
1 češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- svježi peršin
- ribani sir (Grana Padano, Parmigiano Reggiano ili dr.)
- svježe mljeveni biber
- sol
Priprema

Za dvije osobe.

Na laganoj vatri rastopite maslac i pazite da vam ne zagori. Na njega bacite sitno kosani češnjak i kratko ga popržite samo da lagano pusti miris. U tavu dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da vrije tri, četiri minute. U tavu umiješajte tartufatu i ostale začine: sol, friško mljeveni biber i malo ribanog sira. Maknite s vatre i u umak umiješajte kuhane i ocijeđene Aurelia fuže. Poslužite s još malo ribanog sira, svježim peršinom i po želji poprskajte s malo kvalitetnog maslinovog ulja.

Tartufata je proizvod od tartufa. Kako je tartuf izrazito skupa namirnica, tartufata nastaje spajanjem tartufa, maslinovog ulja, a česti sastojci su i masline te šampinjoni ili vrganji. Mi smo koristili tartufatu s 15% tartufa koja je dostupna u supermarketima. Aroma tartufa je i dalje dovoljno intenzivna da će Vam jedna bočica biti dovoljna za dva, tri korištenja.

Ovo jelo može biti predjelo, glavno jelo ili prilog. Osnova su kvalitetne namirnice: Aurelia svježi istarski fuži i tartufata, iako umjesto fuža za ovu deliciju možete koristiti i Aurelia svježe pljukance. Ako želite bogatiji ili interesantniji okus, slobodno u ovaj recept za fuže s tartufatom dodajte malo pršuta. Za ekstravagantnu verziju i posebne prilike ovo jelo možete poslužiti uz npr. jedan dobar biftek.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha