Fettuccine u umaku od pistacija

Sastojci
250g Aurelia svježe fettuccine
100g neposoljenih pistacija
80g sira ricotta
75g naribanog parmezana
50g dimljene slanine
4 mlada luka
100ml maslinovog ulja
- maslac
Priprema

Poparite 2/3 pistacija i uklonite suhu opnu. Nasjeckajte bijeli dio mladog luka te zajedno sa slaninom narezanom na male trakice prepržite na putru dok ne omekša. Stavite sve u blender, dodajte malo maslinovog ulja i napravite kremu.

Ostatak pistacija lagano prepržite na tavi i nasjeckajte na sitno.

Kremu od pistacija, prepržene nasjeckane pistacije, parmezan i ostatak maslinovog ulja dodajte u ricottu i dobro izmiješajte.

Aurelia fettuccine skuhajte prema uputi na pakiranju, ocijedite ih te sačuvajte malo vode ako želite razrijediti umak. Pomiješajte skuhane fettuccine s umakom, servirajte u tanjure i pospite parmezanom.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom