Fettuccine u umaku od pistacija

Sastojci
250g Aurelia svježe fettuccine
100g neposoljenih pistacija
80g sira ricotta
75g naribanog parmezana
50g dimljene slanine
4 mlada luka
100ml maslinovog ulja
- maslac
Priprema

Poparite 2/3 pistacija i uklonite suhu opnu. Nasjeckajte bijeli dio mladog luka te zajedno sa slaninom narezanom na male trakice prepržite na putru dok ne omekša. Stavite sve u blender, dodajte malo maslinovog ulja i napravite kremu.

Ostatak pistacija lagano prepržite na tavi i nasjeckajte na sitno.

Kremu od pistacija, prepržene nasjeckane pistacije, parmezan i ostatak maslinovog ulja dodajte u ricottu i dobro izmiješajte.

Aurelia fettuccine skuhajte prema uputi na pakiranju, ocijedite ih te sačuvajte malo vode ako želite razrijediti umak. Pomiješajte skuhane fettuccine s umakom, servirajte u tanjure i pospite parmezanom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom
Špageti puttanesca
Špageti Puttanesca