Fettuccine u umaku od pistacija

Sastojci
250g Aurelia svježe fettuccine
100g neposoljenih pistacija
80g sira ricotta
75g naribanog parmezana
50g dimljene slanine
4 mlada luka
100ml maslinovog ulja
- maslac
Priprema

Poparite 2/3 pistacija i uklonite suhu opnu. Nasjeckajte bijeli dio mladog luka te zajedno sa slaninom narezanom na male trakice prepržite na putru dok ne omekša. Stavite sve u blender, dodajte malo maslinovog ulja i napravite kremu.

Ostatak pistacija lagano prepržite na tavi i nasjeckajte na sitno.

Kremu od pistacija, prepržene nasjeckane pistacije, parmezan i ostatak maslinovog ulja dodajte u ricottu i dobro izmiješajte.

Aurelia fettuccine skuhajte prema uputi na pakiranju, ocijedite ih te sačuvajte malo vode ako želite razrijediti umak. Pomiješajte skuhane fettuccine s umakom, servirajte u tanjure i pospite parmezanom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima