| 250 g | Aurelia svježih špageta |
| 450 g | cikle |
| 50 g | maslaca |
| Sok pola limuna | |
| Maslinovo ulje | |
| Kozji sir | |
| Sol i svježe mljeveni biber | |
| Orasi ili pinjoli | |
| Pesto Genovese gotov ili domaći | |
| Za pesto: | |
| 40 g | bosiljka |
| 40 g | tostiranih pinjola ili oraha |
| 2 | češnja češnjaka |
| 100 ml | ekstra djevičanskog maslinovog ulja |
| 45 g | svježe ribanog parmezana |
Ciklu narežite na kocke, začinite maslinovim uljem i solju, prekrijte folijom i pecite u pećnici na 200°C, sat vremena. Kada cikla omekša ispasirajte ju ili izblendajte u pire.
Na laganoj vatri otopite maslac, dodajte pire od cikle, sok pola limuna i miješajte dok se sastojci ne sljube. Podlijte s pola šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina i miješajte dok ne dobijete umak. Začinite po želji i u tavu dodajte kuhane Aurelia špagete. Poslužite s pestom, kozjim sirom, grubo sjeckanim orasima i prelijte s malo maslinovog ulja.
Za domaći pesto sve sastojke osim maslinovog ulja smiksajte u sjeckalici na laganoj brzini, a zatim postepeno dodajte maslinovo ulje kako bi se svi sastojci povezali u pesto umak.

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

