Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom

Sastojci
250 g Aurelia svježih špageta
450 g cikle
50 g maslaca
Sok pola limuna
Maslinovo ulje
Kozji sir
Sol i svježe mljeveni biber
Orasi ili pinjoli
Pesto Genovese gotov ili domaći
Za pesto:
40 g bosiljka
40 g tostiranih pinjola ili oraha
2 češnja češnjaka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
45 g svježe ribanog parmezana
Priprema

Ciklu narežite na kocke, začinite maslinovim uljem i solju, prekrijte folijom i pecite u pećnici na 200°C, sat vremena. Kada cikla omekša ispasirajte ju ili izblendajte u pire.

Na laganoj vatri otopite maslac, dodajte pire od cikle, sok pola limuna i miješajte dok se sastojci ne sljube. Podlijte s pola šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina i miješajte dok ne dobijete umak. Začinite po želji i u tavu dodajte kuhane Aurelia špagete. Poslužite s pestom, kozjim sirom, grubo sjeckanim orasima i prelijte s malo maslinovog ulja.

Za domaći pesto sve sastojke osim maslinovog ulja smiksajte u sjeckalici na laganoj brzini, a zatim postepeno dodajte maslinovo ulje kako bi se svi sastojci povezali u pesto umak.

Aurelia-tortelloni-punjeni-ricottom-i-spinatom-u-umaku-od-rajcice-pesta-i-pinjola
Tortelloni ricotta – špinat u umaku od rajčice, pesta, pinjola s mladim sirom s paprikom
Krpica s kupusom (sa zeljem) chefa Tomice Đukića
Krpica s kupusom (sa zeljem) chefa Tomice Đukića
Aurelia_svježi_fuži_s_makom_malinama_kupinama_mini
Fuži u slatkoj, kremastoj varijanti s makom i voćem
Aurelia-gourmet-ravioli-s-kozjim-sirom-i-crnim-maslinama-u-umaku-od-pecene-paprike-i-safrana
Aurelia ravioli s kozjim sirom i crnim maslinama u umaku od pečene paprike i šafrana
Aurelia-gourmet-ravioli-s-jadranskim-kozicama-tostiranim-mrvicama-incunima-i-svjezim-smokvama
Ravioli s jadranskim kozicama, tostiranim mrvicama, inćunima i svježim smokvama
Aurelia svježi ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanom i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanima i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Aurelia-etno-tjestenine-s-toskanskim-keljom-rastikom-i-tostiranim-ljesnjacima
Etno tjestenine s toskanskim keljom, raštikom i tostiranim lješnjacima
ravioli_tikvice_-bukovace_u_umaku_od_krem_sira_sa_sparogama_mini
Ravioli punjeni tikvicama i bukovačama u umaku od krem sira sa šparogama
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Pregled privatnosti

NAŠE KLASJE d.o.o., Raška 35, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB 62858712399, (u daljnjem tekstu NAŠE KLASJE d.o.o.) posebno se raduje Vašoj posjeti našim internetskim stranicama te Vašem zanimanju za našu tvrtku i proizvode. Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo ozbiljno, te se obvezujemo na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

NAŠE KLASJE d.o.o. prepoznaje važnost Vaše zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka te želi da se prilikom posjeta našim internetskim stranicama osjećate ugodno. Kada prikupljamo Vaše osobne podatke ili kada ih dijelite s nama, mi ih upotrebljavamo u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti. Politika zaštite privatnosti