| 250 g | Aurelia svježih tačkrla |
| 4 | žumanjka |
| 400 ml | mlijeka |
| 20 g | oštrog brašna |
| 20 g | gustina |
| 2 većice | vanilin šećera |
| 50 g | šećera |
| 2 žlice | ruma |
| 15 g | maslaca |
| Krušne mrvice | |
| Pekmez od šljiva |
Za kremicu od vanilije stavite grijati 300 ml mlijeka, pola količine šećera i vanilin šećer na laganu vatricu. Ako imate mahunu vanilije, umjesto vanilin šećera sastružite sjemenke mahune i ubacite u mlijeko.
Dok se mlijeko grije pomiješajte oštro brašno s preostalim mlijekom i šećerom. Nemojte odmah umutiti žumanjke jer ako žumanjak i gustin dugo stoje, mogu se zgrudati. Tek kada se mlijeko na vatri zagrije, počnite s dodavanjem žumanjaka u hladne sastojke. Onda u hladne sastojke dodajte par žlica toplog mlijeka da se žumanjci temperiraju. I onda malo po malo umiješajte hladne sastojke u toplo mlijeko uz konstantno miješanje. Po želi dodajte malo ruma i kuhajte na vatri još 10-ak minuta. Krema ne smije imati grudice i mora biti glatka. Kada dobijete željenu gustoću kreme, maknite ju s vatre i umiješajte malo maslaca da kremica bude sjajnija.
Kremu prelijte u hladnu posudu pa samu površinu prekrijte kontakt foliju kako se ne bi stvorila kožica. Pustite da se ohladni na sobnoj temperaturi, a onda premjestite u frižider na još dva sata. S hladne kreme maknite foliju pa čvrstu smjesu izradite mikserom u glatku kremicu.
Na kremici servirajte kuhane tačkrle, sve skupa pospite krušnim mrvicama poprženim na maslacu i dodajte još malo pekmeza od šljiva.

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

