Za dvije osobe.
Na laganoj vatri rastopite maslac i pazite da vam ne zagori. Na njega bacite sitno kosani češnjak i kratko ga popržite samo da lagano pusti miris. U tavu dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da vrije tri, četiri minute. U tavu umiješajte tartufatu i ostale začine: sol, friško mljeveni biber i malo ribanog sira. Maknite s vatre i u umak umiješajte kuhane i ocijeđene Aurelia fuže. Poslužite s još malo ribanog sira, svježim peršinom i po želji poprskajte s malo kvalitetnog maslinovog ulja.
Tartufata je proizvod od tartufa. Kako je tartuf izrazito skupa namirnica, tartufata nastaje spajanjem tartufa, maslinovog ulja, a česti sastojci su i masline te šampinjoni ili vrganji. Mi smo koristili tartufatu s 15% tartufa koja je dostupna u supermarketima. Aroma tartufa je i dalje dovoljno intenzivna da će Vam jedna bočica biti dovoljna za dva, tri korištenja.
Ovo jelo može biti predjelo, glavno jelo ili prilog. Osnova su kvalitetne namirnice: Aurelia svježi istarski fuži i tartufata, iako umjesto fuža za ovu deliciju možete koristiti i Aurelia svježe pljukance. Ako želite bogatiji ili interesantniji okus, slobodno u ovaj recept za fuže s tartufatom dodajte malo pršuta. Za ekstravagantnu verziju i posebne prilike ovo jelo možete poslužiti uz npr. jedan dobar biftek.

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

