Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom

Sastojci
300 g Aurelia svježih pappardella
50 g maslaca
100 g pancete
2 češnja češnjaka
50 g ribanog pecorino sira
50 g ribanog parmezana
3 svježa jaja
Morska sol i svježe mljeveni crni biber
Priprema

Carbonara je svima znano jelo gotovo za samo 5 minuta, a tajna dobre carbonare je u svježoj i kvalitetnoj tjestenini te brzom miješanju tjestenine sa smjesom od jaja.

Pancetu narežite na kockice, a nožem zgnječite češnjake koji bi trebali ostati u jednom komadu. Na laganoj vatri rastopite maslac i na njemu popržite pancetu i češnjak.

Kada panceta postane zlatna i hrskava iz tave maknite češnjak, koji je aromatizirao masnoću, a dodajte kuhane Aurelia pappardelle i pomiješajte. Dodajte pola šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina i gledajte kako se voda i masnoća ukuhavaju u umak.

U zasebnoj posudi umutite jaja, ribani sir i mljeveni biber. Tavu s tjesteninom i pancetom maknite s vatre i u nju brzo ulijte jaja i sira. Hvataljkom podižite tjesteninu iz tave kako bi se lakše pomiješala sa smjesom od jaja. Jaja će se termički obraditi od topline tjestenine i umaka, ali morate biti brzi i žustri kako biste dobili lijepi svilenkasti umak, a ne kajganu. Po potrebi dodajte još malo škrobne vode.

Gotovu carbonaru začinite po želji i poslužite s još malo ribanog sira.

Aurelia-tortelloni-punjeni-ricottom-i-spinatom-u-umaku-od-rajcice-pesta-i-pinjola
Tortelloni ricotta – špinat u umaku od rajčice, pesta, pinjola s mladim sirom s paprikom
Krpica s kupusom (sa zeljem) chefa Tomice Đukića
Krpica s kupusom (sa zeljem) chefa Tomice Đukića
Aurelia_svježi_fuži_s_makom_malinama_kupinama_mini
Fuži u slatkoj, kremastoj varijanti s makom i voćem
Aurelia-gourmet-ravioli-s-kozjim-sirom-i-crnim-maslinama-u-umaku-od-pecene-paprike-i-safrana
Aurelia ravioli s kozjim sirom i crnim maslinama u umaku od pečene paprike i šafrana
Aurelia-gourmet-ravioli-s-jadranskim-kozicama-tostiranim-mrvicama-incunima-i-svjezim-smokvama
Ravioli s jadranskim kozicama, tostiranim mrvicama, inćunima i svježim smokvama
Aurelia svježi ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanom i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanima i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Aurelia-etno-tjestenine-s-toskanskim-keljom-rastikom-i-tostiranim-ljesnjacima
Etno tjestenine s toskanskim keljom, raštikom i tostiranim lješnjacima
ravioli_tikvice_-bukovace_u_umaku_od_krem_sira_sa_sparogama_mini
Ravioli punjeni tikvicama i bukovačama u umaku od krem sira sa šparogama
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Pregled privatnosti

NAŠE KLASJE d.o.o., Raška 35, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB 62858712399, (u daljnjem tekstu NAŠE KLASJE d.o.o.) posebno se raduje Vašoj posjeti našim internetskim stranicama te Vašem zanimanju za našu tvrtku i proizvode. Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo ozbiljno, te se obvezujemo na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

NAŠE KLASJE d.o.o. prepoznaje važnost Vaše zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka te želi da se prilikom posjeta našim internetskim stranicama osjećate ugodno. Kada prikupljamo Vaše osobne podatke ili kada ih dijelite s nama, mi ih upotrebljavamo u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti. Politika zaštite privatnosti