Carbonara je svima znano jelo gotovo za samo 5 minuta, a tajna dobre carbonare je u svježoj i kvalitetnoj tjestenini te brzom miješanju tjestenine sa smjesom od jaja.
Pancetu narežite na kockice, a nožem zgnječite češnjake koji bi trebali ostati u jednom komadu. Na laganoj vatri rastopite maslac i na njemu popržite pancetu i češnjak.
Kada panceta postane zlatna i hrskava iz tave maknite češnjak, koji je aromatizirao masnoću, a dodajte kuhane Aurelia pappardelle i pomiješajte. Dodajte pola šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina i gledajte kako se voda i masnoća ukuhavaju u umak.
U zasebnoj posudi umutite jaja, ribani sir i mljeveni biber. Tavu s tjesteninom i pancetom maknite s vatre i u nju brzo ulijte jaja i sira. Hvataljkom podižite tjesteninu iz tave kako bi se lakše pomiješala sa smjesom od jaja. Jaja će se termički obraditi od topline tjestenine i umaka, ali morate biti brzi i žustri kako biste dobili lijepi svilenkasti umak, a ne kajganu. Po potrebi dodajte još malo škrobne vode.
Gotovu carbonaru začinite po želji i poslužite s još malo ribanog sira.

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

