Kremasti Aurelia fuži s tartufatom i ribanim sirom u samo 5 minuta!

Sastojci
250 g Aurelia fuža
50 g maslaca
125 ml vrhnja za kuhanje
30 g tartufate (crne ili bijele)
1 češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- svježi peršin
- ribani sir (Grana Padano, Parmigiano Reggiano ili dr.)
- svježe mljeveni biber
- sol
Priprema

Za dvije osobe.

Na laganoj vatri rastopite maslac i pazite da vam ne zagori. Na njega bacite sitno kosani češnjak i kratko ga popržite samo da lagano pusti miris. U tavu dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da vrije tri, četiri minute. U tavu umiješajte tartufatu i ostale začine: sol, friško mljeveni biber i malo ribanog sira. Maknite s vatre i u umak umiješajte kuhane i ocijeđene Aurelia fuže. Poslužite s još malo ribanog sira, svježim peršinom i po želji poprskajte s malo kvalitetnog maslinovog ulja.

Tartufata je proizvod od tartufa. Kako je tartuf izrazito skupa namirnica, tartufata nastaje spajanjem tartufa, maslinovog ulja, a česti sastojci su i masline te šampinjoni ili vrganji. Mi smo koristili tartufatu s 15% tartufa koja je dostupna u supermarketima. Aroma tartufa je i dalje dovoljno intenzivna da će Vam jedna bočica biti dovoljna za dva, tri korištenja.

Ovo jelo može biti predjelo, glavno jelo ili prilog. Osnova su kvalitetne namirnice: Aurelia svježi istarski fuži i tartufata, iako umjesto fuža za ovu deliciju možete koristiti i Aurelia svježe pljukance. Ako želite bogatiji ili interesantniji okus, slobodno u ovaj recept za fuže s tartufatom dodajte malo pršuta. Za ekstravagantnu verziju i posebne prilike ovo jelo možete poslužiti uz npr. jedan dobar biftek.

Aurelia-gourmet-ravioli-s-kozjim-sirom-i-crnim-maslinama-u-umaku-od-pecene-paprike-i-safrana
Aurelia ravioli s kozjim sirom i crnim maslinama u umaku od pečene paprike i šafrana
Aurelia-gourmet-ravioli-s-jadranskim-kozicama-tostiranim-mrvicama-incunima-i-svjezim-smokvama
Ravioli s jadranskim kozicama, tostiranim mrvicama, inćunima i svježim smokvama
Aurelia svježi ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanom i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s vrganjima, paprikom, patliđanima i kockicama suhih svinjskih obrazina
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Ravioli s ovčjim sirom u umaku od crnog češnjaka
Aurelia-etno-tjestenine-s-toskanskim-keljom-rastikom-i-tostiranim-ljesnjacima
Etno tjestenine s toskanskim keljom, raštikom i tostiranim lješnjacima
ravioli_tikvice_-bukovace_u_umaku_od_krem_sira_sa_sparogama_mini
Ravioli punjeni tikvicama i bukovačama u umaku od krem sira sa šparogama
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Pregled privatnosti

NAŠE KLASJE d.o.o., Raška 35, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB 62858712399, (u daljnjem tekstu NAŠE KLASJE d.o.o.) posebno se raduje Vašoj posjeti našim internetskim stranicama te Vašem zanimanju za našu tvrtku i proizvode. Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo ozbiljno, te se obvezujemo na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

NAŠE KLASJE d.o.o. prepoznaje važnost Vaše zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka te želi da se prilikom posjeta našim internetskim stranicama osjećate ugodno. Kada prikupljamo Vaše osobne podatke ili kada ih dijelite s nama, mi ih upotrebljavamo u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti. Politika zaštite privatnosti