U veliki lonac stavite kuhati tortellone i rajčicu na koju ste na dnu lagano zarezali „X“. Kuhajte 3 minute , ocijedite tortellone, a rajčici ogulite kožicu te ju nasjeckajte.
Sušene rajčice sameljite u blenderu u kremu. U dubokoj tavi otopite putar na laganoj vatri te zgnječeni češnjak prepržite oko pola minute, dodajte brašno te stalno miješajući prepržite još otprilike 1 minutu. Polako umiješajte mlijeko i vrhnje za kuhanje. dodajte kremu od sušenih rajčica te sol i papar prema ukusu te pustite da se kuha dok ne zakipi, stalno miješajući. Nakon što je umak zakipio dodajte parmezan i nasjeckanu rajčicu te uz stalno miješanje kuhajte dok se sir ne otopi. Dodajte 1 žlicu nasjeckanog svježeg bosiljka.
Pomiješajte umak sa skuhanim tortellonima te ukrasite ostatkom bosiljka..

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Izgradnja i opremanje u svrhu povećanja konkurentnosti iefikasnosti poduzeća Naše Klasje d.o.o.

