Zelene tagliatelle sa umakom od pečenog patlidžana

Sastojci
250g Zelene Tagliatelle
2 Patlidžana
1 režanj češnjaka
1/4 Žlica sezamovog ulja
1 žlica limunovog soka
1/2 žlice mljevenog kumina
2 žlice nasjeckanog prešina
- sol
- papar
Priprema

Patlidžane operite i posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u pladanj za pečenje, nauljite i pecite u pećnici na 200°C  oko 15 min (dok ne omekšaju i koža im se ne smežura).

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. Kada su patlidžani dovoljno ohlađeni, razrežite ih na pola, izvadite mesnati dio i stavite u sjeckalicu. Istisnite češnjak i dodajte ga patlidžanu. Dodajte ulje od sezama, sok od limuna i kumin pa ponovo promiješajte. Začinite po ukusu solju i paprom, umiješajte peršin i poslužite sa zelenim rezancima. U dosta vode skuhajte zelene tagliatelle (kuhajte ih 2 min) ocijedite i pomiješajte s umakom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom