Zelene tagliatelle sa umakom od pečenog patlidžana

Sastojci
250g Zelene Tagliatelle
2 Patlidžana
1 režanj češnjaka
1/4 Žlica sezamovog ulja
1 žlica limunovog soka
1/2 žlice mljevenog kumina
2 žlice nasjeckanog prešina
- sol
- papar
Priprema

Patlidžane operite i posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u pladanj za pečenje, nauljite i pecite u pećnici na 200°C  oko 15 min (dok ne omekšaju i koža im se ne smežura).

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. Kada su patlidžani dovoljno ohlađeni, razrežite ih na pola, izvadite mesnati dio i stavite u sjeckalicu. Istisnite češnjak i dodajte ga patlidžanu. Dodajte ulje od sezama, sok od limuna i kumin pa ponovo promiješajte. Začinite po ukusu solju i paprom, umiješajte peršin i poslužite sa zelenim rezancima. U dosta vode skuhajte zelene tagliatelle (kuhajte ih 2 min) ocijedite i pomiješajte s umakom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima