Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima

Sastojci
250 g Aurelia svježe tjestenine – etno fuža
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g ili 1 srednja tikvica, narezana na kocke
1 patlidžan, narezan na kockice
2 češnja češnjaka, grubo nasjeckana
2 velike zrele rajčice, oguljene i nasjeckane
8 cherry rajčica, prepolovljenih
1 - 2 žličice šećera (po želji)
2 žlice balzamičnog octa
Sol i mljeveni biber
Tucane čili paprike
8 crnih maslina bez koštica, nasjeckanih
Svježi peršin, nasjeckani
Priprema

Skuhajte Aurelia svježe fuže i sačuvajte 60 ml / ¼ šalice škrobne vode.

Zagrijte ulje na laganoj vatri i na njemu pržite tikvice i patlidžan dok se ne karameliziraju. Kad su tikvice skoro gotove, dodajte češnjak i ostavite da se prži uz često miješanje. Ne smije pocrniti inače će biti gorak. Posolite, pobiberite, prebacite na tanjur i stavite na stranu.

Vratite tavu na vatru i u dodajte nasjeckanu rajčicu. Podlijte s malo škrobne vode i kuhajte dok se ne počne raspadati.

Umak začinite solju, svježe mljevenim biberom, žličicom šećera (ako koristite), balzamičnim octom i prstohvatom čilija (ako koristite). U tavu dodajte polovice cherry rajčica, ostavite da cherry rajčice omekšaju u umaku.

U umak dodajte ocijeđenu tjesteninu i po potrebi malo vode od kuhanja tjestenine. U tavu vratite i tikvice i patlidžane i dodajte nasjeckane masline.

Servirajte sa svježim sjeckanim peršinom i još malo maslinovog ulja.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem