Tjestenina sa slaninom i prokulicama

Sastojci
250 g Aurelia šurlica
150 g slanine, špeka
500 g prokulica
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
45 g ribanog parmezana
Sol, mljeveni crni biber
Priprema

Pecite slaninu u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne porumeni, 8 do 10 minuta. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom kako bi ostala hrskava.

Na istoj tavi zapecite narezane prokulice uz povremeno miješajte dok ne omekšaju i porumene, oko 7 minuta. Začiniti ih sa solju i paprom. Prebacite na tanjur sa slaninom.

U vrućoj slanoj vodi skuhajte Aurelia svježu tjesteninu. Ocijedite ju i sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala.

Na tavi zagrijte 2 žlice ulja, sitno sjeckani češnjak i pržite ga 2 minute. U tavu dodajte kuhanu tjesteninu, vodu u kojoj se tjestenina kuhala i naribani sir te ostavite na vatri još 2 minute. Poslužite odmah s hrskavom slaninom, prokulicama i još malo sira.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom