Tjestenina sa slaninom i prokulicama

Sastojci
250 g Aurelia šurlica
150 g slanine, špeka
500 g prokulica
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
45 g ribanog parmezana
Sol, mljeveni crni biber
Priprema

Pecite slaninu u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne porumeni, 8 do 10 minuta. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom kako bi ostala hrskava.

Na istoj tavi zapecite narezane prokulice uz povremeno miješajte dok ne omekšaju i porumene, oko 7 minuta. Začiniti ih sa solju i paprom. Prebacite na tanjur sa slaninom.

U vrućoj slanoj vodi skuhajte Aurelia svježu tjesteninu. Ocijedite ju i sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala.

Na tavi zagrijte 2 žlice ulja, sitno sjeckani češnjak i pržite ga 2 minute. U tavu dodajte kuhanu tjesteninu, vodu u kojoj se tjestenina kuhala i naribani sir te ostavite na vatri još 2 minute. Poslužite odmah s hrskavom slaninom, prokulicama i još malo sira.

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke