Tjestenina sa slaninom i prokulicama

Sastojci
250 g Aurelia šurlica
150 g slanine, špeka
500 g prokulica
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
45 g ribanog parmezana
Sol, mljeveni crni biber
Priprema

Pecite slaninu u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne porumeni, 8 do 10 minuta. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom kako bi ostala hrskava.

Na istoj tavi zapecite narezane prokulice uz povremeno miješajte dok ne omekšaju i porumene, oko 7 minuta. Začiniti ih sa solju i paprom. Prebacite na tanjur sa slaninom.

U vrućoj slanoj vodi skuhajte Aurelia svježu tjesteninu. Ocijedite ju i sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala.

Na tavi zagrijte 2 žlice ulja, sitno sjeckani češnjak i pržite ga 2 minute. U tavu dodajte kuhanu tjesteninu, vodu u kojoj se tjestenina kuhala i naribani sir te ostavite na vatri još 2 minute. Poslužite odmah s hrskavom slaninom, prokulicama i još malo sira.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom