Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna

Sastojci
250 g Aurelia svježe tjestenine
500 g plodova mora
3 žlice maslinovog ulja + dodatno za serviranje
2 češnja češnjaka
250 ml bijelog vina
2 žlice maslaca
Sok jednog limuna
Sjeckani list peršina
Sol, čili (po želji), papar
Priprema

Na zagrijanom maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani češnjak. Kada zamiriše, dodajte plodove. Nakon jedne minute podlijte vinom, dodajte čili papričice. Pokrijte i kuhajte 5 min. Za to vrijeme skuhajte Aurelia svježu tjesteninu u vrućoj vodi 3 minute.

Plodove mora podlijte s pola šalice vode od kuhanja tjestenine. Tjesteninu pomiješajte s plodovima mora. Dodajte maslac, list peršina i papar pa krčkajte još minutu. Kod posluživanja prelijte s malo maslinovog ulja.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom