Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna

Sastojci
250 g Aurelia svježe tjestenine
500 g plodova mora
3 žlice maslinovog ulja + dodatno za serviranje
2 češnja češnjaka
250 ml bijelog vina
2 žlice maslaca
Sok jednog limuna
Sjeckani list peršina
Sol, čili (po želji), papar
Priprema

Na zagrijanom maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani češnjak. Kada zamiriše, dodajte plodove. Nakon jedne minute podlijte vinom, dodajte čili papričice. Pokrijte i kuhajte 5 min. Za to vrijeme skuhajte Aurelia svježu tjesteninu u vrućoj vodi 3 minute.

Plodove mora podlijte s pola šalice vode od kuhanja tjestenine. Tjesteninu pomiješajte s plodovima mora. Dodajte maslac, list peršina i papar pa krčkajte još minutu. Kod posluživanja prelijte s malo maslinovog ulja.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom