Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna

Sastojci
250 g Aurelia svježe tjestenine
500 g plodova mora
3 žlice maslinovog ulja + dodatno za serviranje
2 češnja češnjaka
250 ml bijelog vina
2 žlice maslaca
Sok jednog limuna
Sjeckani list peršina
Sol, čili (po želji), papar
Priprema

Na zagrijanom maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani češnjak. Kada zamiriše, dodajte plodove. Nakon jedne minute podlijte vinom, dodajte čili papričice. Pokrijte i kuhajte 5 min. Za to vrijeme skuhajte Aurelia svježu tjesteninu u vrućoj vodi 3 minute.

Plodove mora podlijte s pola šalice vode od kuhanja tjestenine. Tjesteninu pomiješajte s plodovima mora. Dodajte maslac, list peršina i papar pa krčkajte još minutu. Kod posluživanja prelijte s malo maslinovog ulja.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom