Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki

Sastojci
250 g Aurelia svježih zelenih Tagliatella
200 g lignjica
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
100 g cherry rajčica
1 stručak peršina
50 g kapara
1 žlica krušnih mrvica
50 ml maslinovog ulja
10 ml bijelog vina
1 neprskani limun
sol, papar
Priprema

U originalnom receptu David Skoko koristi sipice. No mi smo se odlučili za lignjice jer su dostupne i moguće ih je kupiti u gotovo svakoj trgovini. I nismo požalili ;)

Luk narezati na sitno te dinstati na maslinovom ulju dok ne omekša. Lignje odoštiti i dobro očistiti, dodati u dinstani luk te dodati i kosani češnjak, sol, papar i na kraju podliti vinom.

Nakon što alkohol ishlapi dodati krušne mrvice, kapare i cherry rajčice.

U posoljenoj vodi kuhati Aurelia Tagliatelle (2 minute).

Ocijeđene tagliatelle sotirati u umaku od sipa.

Servirano jelo posuti kosanim peršinom i naribanom koricom limuna.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom