Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki

Sastojci
250 g Aurelia svježih zelenih Tagliatella
200 g lignjica
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
100 g cherry rajčica
1 stručak peršina
50 g kapara
1 žlica krušnih mrvica
50 ml maslinovog ulja
10 ml bijelog vina
1 neprskani limun
sol, papar
Priprema

U originalnom receptu David Skoko koristi sipice. No mi smo se odlučili za lignjice jer su dostupne i moguće ih je kupiti u gotovo svakoj trgovini. I nismo požalili ;)

Luk narezati na sitno te dinstati na maslinovom ulju dok ne omekša. Lignje odoštiti i dobro očistiti, dodati u dinstani luk te dodati i kosani češnjak, sol, papar i na kraju podliti vinom.

Nakon što alkohol ishlapi dodati krušne mrvice, kapare i cherry rajčice.

U posoljenoj vodi kuhati Aurelia Tagliatelle (2 minute).

Ocijeđene tagliatelle sotirati u umaku od sipa.

Servirano jelo posuti kosanim peršinom i naribanom koricom limuna.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika