Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki

Sastojci
250 g Aurelia svježih zelenih Tagliatella
200 g lignjica
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
100 g cherry rajčica
1 stručak peršina
50 g kapara
1 žlica krušnih mrvica
50 ml maslinovog ulja
10 ml bijelog vina
1 neprskani limun
sol, papar
Priprema

U originalnom receptu David Skoko koristi sipice. No mi smo se odlučili za lignjice jer su dostupne i moguće ih je kupiti u gotovo svakoj trgovini. I nismo požalili ;)

Luk narezati na sitno te dinstati na maslinovom ulju dok ne omekša. Lignje odoštiti i dobro očistiti, dodati u dinstani luk te dodati i kosani češnjak, sol, papar i na kraju podliti vinom.

Nakon što alkohol ishlapi dodati krušne mrvice, kapare i cherry rajčice.

U posoljenoj vodi kuhati Aurelia Tagliatelle (2 minute).

Ocijeđene tagliatelle sotirati u umaku od sipa.

Servirano jelo posuti kosanim peršinom i naribanom koricom limuna.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom