Šurlice ‘Alfredo’ s piletinom – talijanski klasik obogaćen svježom hrvatskom tjesteninom

Sastojci
250 g Aureli svježe tjestenine
450 g pilećih prsa
30 g maslaca
300 ml vrhnja za kuhanje
45 g parmezana
1 češanj češnjaka
¼ žličice muškatnog oraščića
sol, svježe mljeveni biber
nasjeckani peršin za dekoraciju
Priprema

Pasta ‘Alfredo’, odnosno tjestenina s maslacem, jednostavno je i prepoznatljivo talijansko jelo s tjesteninom. U suštini riječ je o tjestenini s maslacem i parmezanom koja se može poslužiti kao prilog ili kao zasebno jelo, posebno ako ga radite sa svježom tjesteninom s jajima. Takva tjestenina dat će mu novu dimenziju i jelo će biti zasitnije. Mi smo se ovaj put odlučili za svježe Aurelia šurlice ‘Alfredo’ s piletinom, ili popularno: Chicken Pasta Alfredo.

U slanoj vodi za 3 minute skuhajte svježu Aurelia tjesteninu. Dok se tjestenina kuha pripremite piletinu na naglo: na malo ugrijanog ulja ispecite komade pilećih prsa koje ste prethodno začini s malo soli i bibera. Hoćete li piletinu rezati na kockice ili ćete peći cijeli file, ovisi o vama. Manjim komadima trebat će kraća priprema, 2-3 minute sa svake strane.

Pripremljenu piletinu odložite sa strane, smanjite vatru i u istu tavu dodajte malo maslaca i sitno kosanog češnjaka. Pazite da vam maslac ne zagori! Kada češnjak pusti miris (za 15 do 20 sekundi) prelijete ga vrhnjem za kuhanje i čekajte da lagano proključa i počne se zgušnjavati. Začinite po želji sa soli, mljevenim biberom i muškatnim oraščićem te parmezanom. Umiješajte kuhane šurlice i piletinu te servirajte s malo peršina i pospite s još parmezana. Parmezana nikad dosta ?

Zašto baš svježa tjestenina? Pročitajte u našem tekstu: Koja je tjestenina bolja: svježa ili suha? Ona koja je vama najukusnija!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom