Šurlice ‘Alfredo’ s piletinom – talijanski klasik obogaćen svježom hrvatskom tjesteninom

Sastojci
250 g Aureli svježe tjestenine
450 g pilećih prsa
30 g maslaca
300 ml vrhnja za kuhanje
45 g parmezana
1 češanj češnjaka
¼ žličice muškatnog oraščića
sol, svježe mljeveni biber
nasjeckani peršin za dekoraciju
Priprema

Pasta ‘Alfredo’, odnosno tjestenina s maslacem, jednostavno je i prepoznatljivo talijansko jelo s tjesteninom. U suštini riječ je o tjestenini s maslacem i parmezanom koja se može poslužiti kao prilog ili kao zasebno jelo, posebno ako ga radite sa svježom tjesteninom s jajima. Takva tjestenina dat će mu novu dimenziju i jelo će biti zasitnije. Mi smo se ovaj put odlučili za svježe Aurelia šurlice ‘Alfredo’ s piletinom, ili popularno: Chicken Pasta Alfredo.

U slanoj vodi za 3 minute skuhajte svježu Aurelia tjesteninu. Dok se tjestenina kuha pripremite piletinu na naglo: na malo ugrijanog ulja ispecite komade pilećih prsa koje ste prethodno začini s malo soli i bibera. Hoćete li piletinu rezati na kockice ili ćete peći cijeli file, ovisi o vama. Manjim komadima trebat će kraća priprema, 2-3 minute sa svake strane.

Pripremljenu piletinu odložite sa strane, smanjite vatru i u istu tavu dodajte malo maslaca i sitno kosanog češnjaka. Pazite da vam maslac ne zagori! Kada češnjak pusti miris (za 15 do 20 sekundi) prelijete ga vrhnjem za kuhanje i čekajte da lagano proključa i počne se zgušnjavati. Začinite po želji sa soli, mljevenim biberom i muškatnim oraščićem te parmezanom. Umiješajte kuhane šurlice i piletinu te servirajte s malo peršina i pospite s još parmezana. Parmezana nikad dosta ?

Zašto baš svježa tjestenina? Pročitajte u našem tekstu: Koja je tjestenina bolja: svježa ili suha? Ona koja je vama najukusnija!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom