Šurlice ‘Alfredo’ s piletinom – talijanski klasik obogaćen svježom hrvatskom tjesteninom

Sastojci
250 g Aureli svježe tjestenine
450 g pilećih prsa
30 g maslaca
300 ml vrhnja za kuhanje
45 g parmezana
1 češanj češnjaka
¼ žličice muškatnog oraščića
sol, svježe mljeveni biber
nasjeckani peršin za dekoraciju
Priprema

Pasta ‘Alfredo’, odnosno tjestenina s maslacem, jednostavno je i prepoznatljivo talijansko jelo s tjesteninom. U suštini riječ je o tjestenini s maslacem i parmezanom koja se može poslužiti kao prilog ili kao zasebno jelo, posebno ako ga radite sa svježom tjesteninom s jajima. Takva tjestenina dat će mu novu dimenziju i jelo će biti zasitnije. Mi smo se ovaj put odlučili za svježe Aurelia šurlice ‘Alfredo’ s piletinom, ili popularno: Chicken Pasta Alfredo.

U slanoj vodi za 3 minute skuhajte svježu Aurelia tjesteninu. Dok se tjestenina kuha pripremite piletinu na naglo: na malo ugrijanog ulja ispecite komade pilećih prsa koje ste prethodno začini s malo soli i bibera. Hoćete li piletinu rezati na kockice ili ćete peći cijeli file, ovisi o vama. Manjim komadima trebat će kraća priprema, 2-3 minute sa svake strane.

Pripremljenu piletinu odložite sa strane, smanjite vatru i u istu tavu dodajte malo maslaca i sitno kosanog češnjaka. Pazite da vam maslac ne zagori! Kada češnjak pusti miris (za 15 do 20 sekundi) prelijete ga vrhnjem za kuhanje i čekajte da lagano proključa i počne se zgušnjavati. Začinite po želji sa soli, mljevenim biberom i muškatnim oraščićem te parmezanom. Umiješajte kuhane šurlice i piletinu te servirajte s malo peršina i pospite s još parmezana. Parmezana nikad dosta ?

Zašto baš svježa tjestenina? Pročitajte u našem tekstu: Koja je tjestenina bolja: svježa ili suha? Ona koja je vama najukusnija!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha