Špageti s gljivama

Sastojci
250g Aurelia Špageti
1 žlica maslaca
200g gljiva bukovača
200g gljiva shiitake
2 žlice sušenih crnih trubača
vezica mladog luka
1 šalica temeljca
1 svježi list peršina
Priprema

Nasjeckajte mladi luk, pa ga pirjajte na maslacu da malo omekša. Pred kraj dodajte malo sitno nasjeckane slanine. Za to vrijeme svježe gljive narežite na tanke ploške. Dodajte ih u tavu i pomalo podlijevajte temeljcem, da se pirjaju na laganoj vatri. Ako imate dodajte i malo sušenih gljiva – vrganja ili crnih trubača. Posolite i popaprite. U dosta vode skuhajte špagete, (kuhajte ih 2 min) ocijedite i pomiješajte s umakom.

Facebook
Pinterest
Email
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem