Špageti s gljivama

Sastojci
250g Aurelia Špageti
1 žlica maslaca
200g gljiva bukovača
200g gljiva shiitake
2 žlice sušenih crnih trubača
vezica mladog luka
1 šalica temeljca
1 svježi list peršina
Priprema

Nasjeckajte mladi luk, pa ga pirjajte na maslacu da malo omekša. Pred kraj dodajte malo sitno nasjeckane slanine. Za to vrijeme svježe gljive narežite na tanke ploške. Dodajte ih u tavu i pomalo podlijevajte temeljcem, da se pirjaju na laganoj vatri. Ako imate dodajte i malo sušenih gljiva – vrganja ili crnih trubača. Posolite i popaprite. U dosta vode skuhajte špagete, (kuhajte ih 2 min) ocijedite i pomiješajte s umakom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha