Špageti s gljivama

Sastojci
250g Aurelia Špageti
1 žlica maslaca
200g gljiva bukovača
200g gljiva shiitake
2 žlice sušenih crnih trubača
vezica mladog luka
1 šalica temeljca
1 svježi list peršina
Priprema

Nasjeckajte mladi luk, pa ga pirjajte na maslacu da malo omekša. Pred kraj dodajte malo sitno nasjeckane slanine. Za to vrijeme svježe gljive narežite na tanke ploške. Dodajte ih u tavu i pomalo podlijevajte temeljcem, da se pirjaju na laganoj vatri. Ako imate dodajte i malo sušenih gljiva – vrganja ili crnih trubača. Posolite i popaprite. U dosta vode skuhajte špagete, (kuhajte ih 2 min) ocijedite i pomiješajte s umakom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima