Ravioli s bobom

Sastojci
250g Aurelia Ravioli ovčji sir
200-250g Očišćenog boba
1 Žlica limunovog soka
4 Žlice maslinovog ulja
100g Malih rajčica
1 Žlica naribanog parmezana
- Sol
- Papar
Priprema

Bob skuhajte i ocijedite. Vodu u kojoj se kuhao bob sačuvajte. Štapnim mikserom ili u blenderu napravite pire od kuhanog boba. Dodajte sol, papar, limunov sok i oko 150ml vode u kojoj se kuhao bob. U široj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte pire od boba, po potrebi još malo vode u kojoj se kuhao bob da bi dobili strukturu umaka. Umiješajte male rajčice narezane na četvrtine, narezane listiće svježeg bosiljka i kuhajte 1 – 2 minute. Raviole kuhajte 3 min, umješajte u pripremljni umak, pospite parmezanom i poslužite tople.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom