Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom

Sastojci
250 g Aurelia raviola istarski tartufi
250 g svježih šparoga
2 žumanjka
1 žlica vode
1 žlica soka od limuna
50 g rastopljenog maslaca
Sol i mljeveni crni biber
Prstohvat kajenskog papra
Priprema

Skuhajte Aurelia raviole istarski tartufi i šparoge. Pazite da ne prekuhate šparoge i odmah nakon kuhanja isperite ih pod hladnom vodu da zadrže lijepu zelenu boju.

Za Holandez umak u posudi za kuhanje na pari izumite žumanjke i žlicu vode. Na srednjoj vatri zagrijte posudi malo vode na dnu da voda ne dodiruje drugu posudu sa žumanjcima. Kada voda zakuha, staviti na nju posudu sa žumanjcima i neprestano miješati pjenjačom dok žumanjci ne postanu kremasti i ljepljivi. Žumanjke stalno stružite s rubova posude da se ne skuhaju. Rastopiti maslac i dodati ga u žumanjke. Maslac ne smije biti vruć. Miješajte dok se smjesa ne ujednači, a zatim dodajte žlicu soka od limuna, sol, crni biber i kajenski papar te sol. Odmah poslužite prije nego se zgruda.

Aurelia raviole poslužite na šparogama i prelijte s domaćim Holandez umakom.

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Ravioli-s-bućom-i-kremom-od-smeđeg-maslaca
Ravioli s bućom u kremici od smeđeg maslaca (Beurre Noisette)