Proljetni Aurelia tortelloni sa šparogama u umaku od vina, maslaca i graška

Sastojci
250 g Aurelia tortellona sa šparogama
1 velika žlica maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
2 dcl bijelog vina
2 žlice soka od limuna
100 g maslaca narezanog na kockice
100 g smrznutog graška
ribani sir npr. parmezan, Grana Padano i sl.
sol, friško mljeveni biber
Priprema

Ne postoji bolji način da prizovemo i pozdravimo proljeće od ovog brzog, laganog jela – Aurelia svježim tortelonima sa šparogama u bogatom umaku od vina, maslaca i graška kao zdravim izvorom proteina.

U maloj posudi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češanj češnjaka i kratko popržite dok češnjak ne pusti miris, oko 2-3 minute. Dodajte bijelo vino i pustite 20-ak minuta da se umak reducira na srednje jako vatri.

Dok se umak reducira možete skuhati Aurelia svježe tortellone sa šparogama. Kuhajte ih u kipućoj, slanoj vodi 3 minute.

Nakon što se umak reducira dodajte pola količine maslac i miješajte da se umak sjedini. Dodajte ostatak maslaca i miješajte dok se sve skupa ne sjedini. Dodajte limunov sok, začinite solju i paprom po ukusu. Umiješajte grašak i kuhajte 1-2 minute dok se grašak ne ugrije. Maknite s vatre i u gotov umak umiješajte kuhane Aurelia tortelloni sa šparogama. Jelo pospite s malo ribanog sira i poslužite!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom