Proljetni Aurelia tortelloni sa šparogama u umaku od vina, maslaca i graška

Sastojci
250 g Aurelia tortellona sa šparogama
1 velika žlica maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
2 dcl bijelog vina
2 žlice soka od limuna
100 g maslaca narezanog na kockice
100 g smrznutog graška
ribani sir npr. parmezan, Grana Padano i sl.
sol, friško mljeveni biber
Priprema

Ne postoji bolji način da prizovemo i pozdravimo proljeće od ovog brzog, laganog jela – Aurelia svježim tortelonima sa šparogama u bogatom umaku od vina, maslaca i graška kao zdravim izvorom proteina.

U maloj posudi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češanj češnjaka i kratko popržite dok češnjak ne pusti miris, oko 2-3 minute. Dodajte bijelo vino i pustite 20-ak minuta da se umak reducira na srednje jako vatri.

Dok se umak reducira možete skuhati Aurelia svježe tortellone sa šparogama. Kuhajte ih u kipućoj, slanoj vodi 3 minute.

Nakon što se umak reducira dodajte pola količine maslac i miješajte da se umak sjedini. Dodajte ostatak maslaca i miješajte dok se sve skupa ne sjedini. Dodajte limunov sok, začinite solju i paprom po ukusu. Umiješajte grašak i kuhajte 1-2 minute dok se grašak ne ugrije. Maknite s vatre i u gotov umak umiješajte kuhane Aurelia tortelloni sa šparogama. Jelo pospite s malo ribanog sira i poslužite!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom