Proljetni Aurelia tortelloni sa šparogama u umaku od vina, maslaca i graška

Sastojci
250 g Aurelia tortellona sa šparogama
1 velika žlica maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
2 dcl bijelog vina
2 žlice soka od limuna
100 g maslaca narezanog na kockice
100 g smrznutog graška
ribani sir npr. parmezan, Grana Padano i sl.
sol, friško mljeveni biber
Priprema

Ne postoji bolji način da prizovemo i pozdravimo proljeće od ovog brzog, laganog jela – Aurelia svježim tortelonima sa šparogama u bogatom umaku od vina, maslaca i graška kao zdravim izvorom proteina.

U maloj posudi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češanj češnjaka i kratko popržite dok češnjak ne pusti miris, oko 2-3 minute. Dodajte bijelo vino i pustite 20-ak minuta da se umak reducira na srednje jako vatri.

Dok se umak reducira možete skuhati Aurelia svježe tortellone sa šparogama. Kuhajte ih u kipućoj, slanoj vodi 3 minute.

Nakon što se umak reducira dodajte pola količine maslac i miješajte da se umak sjedini. Dodajte ostatak maslaca i miješajte dok se sve skupa ne sjedini. Dodajte limunov sok, začinite solju i paprom po ukusu. Umiješajte grašak i kuhajte 1-2 minute dok se grašak ne ugrije. Maknite s vatre i u gotov umak umiješajte kuhane Aurelia tortelloni sa šparogama. Jelo pospite s malo ribanog sira i poslužite!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha