Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa

Sastojci
250 g Aurelia fuža
150 g cherry rajčica
10-ak rotkvica
1 žlica senfa
3 - 4 žlice balzamičnog octa
1 žličica meda
1 češanj češnjaka
3 - 4 žlice maslinovog ulja
sol i papar
svježe rukole
ribanog tvrdog sira po izboru
Priprema

Skuhajte Aurelia svježe fuže u vrućoj slanoj vodi i pustite da se malo ohlade. Za salatu fuži ne trebaju biti hladni. Mogu biti mlaki, salata će se ljepše povezati. Dok se fuži hlade napravite preljev od senfa, balzamičnog octa, malo meda, sitno sjeckanog češnja češnjaka, maslinovog ulja, soli i papra. Kuhane i blago ohlađene fuže pomiješajte s narezanim cherry rajčicama i rotkvicom i sve skupa prelijte s umakom od senfa. Servirajte uz šaku rukole posipano s ribanim tvrdim sirom po izboru. Po želji salatu možete politi s još malo maslinovog ulja.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom