Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa

Sastojci
250 g Aurelia fuža
150 g cherry rajčica
10-ak rotkvica
1 žlica senfa
3 - 4 žlice balzamičnog octa
1 žličica meda
1 češanj češnjaka
3 - 4 žlice maslinovog ulja
sol i papar
svježe rukole
ribanog tvrdog sira po izboru
Priprema

Skuhajte Aurelia svježe fuže u vrućoj slanoj vodi i pustite da se malo ohlade. Za salatu fuži ne trebaju biti hladni. Mogu biti mlaki, salata će se ljepše povezati. Dok se fuži hlade napravite preljev od senfa, balzamičnog octa, malo meda, sitno sjeckanog češnja češnjaka, maslinovog ulja, soli i papra. Kuhane i blago ohlađene fuže pomiješajte s narezanim cherry rajčicama i rotkvicom i sve skupa prelijte s umakom od senfa. Servirajte uz šaku rukole posipano s ribanim tvrdim sirom po izboru. Po želji salatu možete politi s još malo maslinovog ulja.

Facebook
Pinterest
Email
Caprese salata s tortellonima
Caprese salata s tortellonima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom