Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa

Sastojci
250 g Aurelia fuža
150 g cherry rajčica
10-ak rotkvica
1 žlica senfa
3 - 4 žlice balzamičnog octa
1 žličica meda
1 češanj češnjaka
3 - 4 žlice maslinovog ulja
sol i papar
svježe rukole
ribanog tvrdog sira po izboru
Priprema

Skuhajte Aurelia svježe fuže u vrućoj slanoj vodi i pustite da se malo ohlade. Za salatu fuži ne trebaju biti hladni. Mogu biti mlaki, salata će se ljepše povezati. Dok se fuži hlade napravite preljev od senfa, balzamičnog octa, malo meda, sitno sjeckanog češnja češnjaka, maslinovog ulja, soli i papra. Kuhane i blago ohlađene fuže pomiješajte s narezanim cherry rajčicama i rotkvicom i sve skupa prelijte s umakom od senfa. Servirajte uz šaku rukole posipano s ribanim tvrdim sirom po izboru. Po želji salatu možete politi s još malo maslinovog ulja.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha