Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa

Sastojci
250 g Aurelia fuža
150 g cherry rajčica
10-ak rotkvica
1 žlica senfa
3 - 4 žlice balzamičnog octa
1 žličica meda
1 češanj češnjaka
3 - 4 žlice maslinovog ulja
sol i papar
svježe rukole
ribanog tvrdog sira po izboru
Priprema

Skuhajte Aurelia svježe fuže u vrućoj slanoj vodi i pustite da se malo ohlade. Za salatu fuži ne trebaju biti hladni. Mogu biti mlaki, salata će se ljepše povezati. Dok se fuži hlade napravite preljev od senfa, balzamičnog octa, malo meda, sitno sjeckanog češnja češnjaka, maslinovog ulja, soli i papra. Kuhane i blago ohlađene fuže pomiješajte s narezanim cherry rajčicama i rotkvicom i sve skupa prelijte s umakom od senfa. Servirajte uz šaku rukole posipano s ribanim tvrdim sirom po izboru. Po želji salatu možete politi s još malo maslinovog ulja.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom
Špageti puttanesca
Špageti Puttanesca