Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom

Sastojci
250 g Aurelia šurlica
1 crvena paprika
5 svježih ljutih čili papričica
2 češnja češnjaka
1 crveni luk
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
350 g bundeve, narezane na kocke
2 žlice nasjeckanog peršina
Sol, crni papar
Priprema

Zagrijte pećnicu na 175˚C.

Na pleh obložen papirom za pečenje rasporedite narezane paprike, češnjak i luk. Prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite u pećnici oko sat vremena i pritom ih često okrećite. Nakon sat vremena prebacite u mikser, dodajte još 2 žlice maslinovog ulja i sjeckajte dok ne dobijete gustu kašu. Umak ne treba biti gladak. Slobodno ostavite komadiće povrća.

Na zagrijanom maslinovom ulju zapecite kocke bundeve. Potrebno joj je cca. 12 minuta da se ispeče na tavi.

U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte Aurelia svježe šurlice. Ocijedite ih i sačuvajte 1/2 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala.

Vruću tjesteninu prebacite u tavu s bundevom. Prelijte pireom od ljute paprike i po želji dodajte svježi peršin. Kuhajte još 2 minute da se okusi spoje. Poslužite!

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke