Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom

Sastojci
250 g Aurelia šurlica
1 crvena paprika
5 svježih ljutih čili papričica
2 češnja češnjaka
1 crveni luk
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
350 g bundeve, narezane na kocke
2 žlice nasjeckanog peršina
Sol, crni papar
Priprema

Zagrijte pećnicu na 175˚C.

Na pleh obložen papirom za pečenje rasporedite narezane paprike, češnjak i luk. Prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite u pećnici oko sat vremena i pritom ih često okrećite. Nakon sat vremena prebacite u mikser, dodajte još 2 žlice maslinovog ulja i sjeckajte dok ne dobijete gustu kašu. Umak ne treba biti gladak. Slobodno ostavite komadiće povrća.

Na zagrijanom maslinovom ulju zapecite kocke bundeve. Potrebno joj je cca. 12 minuta da se ispeče na tavi.

U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte Aurelia svježe šurlice. Ocijedite ih i sačuvajte 1/2 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala.

Vruću tjesteninu prebacite u tavu s bundevom. Prelijte pireom od ljute paprike i po želji dodajte svježi peršin. Kuhajte još 2 minute da se okusi spoje. Poslužite!

Facebook
Pinterest
Email
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Veganski kremasti fuži s rajčicom, tikvicama i patlidžanima
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Aurelia 2u1 zelene tagliatelle i šalša s crnim vinom i lignjama
Fuzi-s-piletinom-spekom-i-spinatom-2
Fuži sa piletinom, slaninom i špinatom
Salata-Aurelia_surlice-piletina-i-avokado
Ljetna salata sa svježom tjesteninom, trganom piletinom i avokadom
Aurelia-ravioli-s-lukom-i-gorgonzolom-1
Ravioli u umaku od gorgonzole i luka
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Ravioli-i-bechamel-s-koprivom-i-ljesnjacima-2
Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem