Mac & Cheese u 5 minuta? Još bolje! Makaruni sa zrelim Cheddarom za samo 3 minute!

Sastojci
250g Aurelia svježih makaruna
90 g maslaca
250 g Cheddara ili nekog drugog topivog sira (trapist, gauda, tilzit…)
5 dcl mlijeka
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Priprema

Mac and Cheeesa ili makarona sa sirom pripremite s Aurelia svježim makarunima i zrelim cheddar sirom kako biste dodali gurmansku notu ovom američkom klasiku ;)

U lonac ulijte mlijeko i stavite ga grijati. Kada mlijeko lagano provrije dodajte makarune i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok se tjestenina ne skuha. Kada makaroni omekšaju, za jedno 3 do 5 minuta, maknite lonac s vatre, dodajte naribani sir, maslac i začinite po želji. Mi smo koristili zreli cheddar koji ima jaki okus i ovom jednostavnom američkom klasiku daje bogati oku koji će zadovoljiti nepce svakog gurmana.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom