Mac & Cheese u 5 minuta? Još bolje! Makaruni sa zrelim Cheddarom za samo 3 minute!

Sastojci
250g Aurelia svježih makaruna
90 g maslaca
250 g Cheddara ili nekog drugog topivog sira (trapist, gauda, tilzit…)
5 dcl mlijeka
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Priprema

Mac and Cheeesa ili makarona sa sirom pripremite s Aurelia svježim makarunima i zrelim cheddar sirom kako biste dodali gurmansku notu ovom američkom klasiku ;)

U lonac ulijte mlijeko i stavite ga grijati. Kada mlijeko lagano provrije dodajte makarune i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok se tjestenina ne skuha. Kada makaroni omekšaju, za jedno 3 do 5 minuta, maknite lonac s vatre, dodajte naribani sir, maslac i začinite po želji. Mi smo koristili zreli cheddar koji ima jaki okus i ovom jednostavnom američkom klasiku daje bogati oku koji će zadovoljiti nepce svakog gurmana.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom