Mac & Cheese u 5 minuta? Još bolje! Makaruni sa zrelim Cheddarom za samo 3 minute!

Sastojci
250g Aurelia svježih makaruna
90 g maslaca
250 g Cheddara ili nekog drugog topivog sira (trapist, gauda, tilzit…)
5 dcl mlijeka
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Priprema

Mac and Cheeesa ili makarona sa sirom pripremite s Aurelia svježim makarunima i zrelim cheddar sirom kako biste dodali gurmansku notu ovom američkom klasiku ;)

U lonac ulijte mlijeko i stavite ga grijati. Kada mlijeko lagano provrije dodajte makarune i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok se tjestenina ne skuha. Kada makaroni omekšaju, za jedno 3 do 5 minuta, maknite lonac s vatre, dodajte naribani sir, maslac i začinite po želji. Mi smo koristili zreli cheddar koji ima jaki okus i ovom jednostavnom američkom klasiku daje bogati oku koji će zadovoljiti nepce svakog gurmana.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Vegetarijanske lazanje sa svježom tjesteninom
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Tjestenina s plodovima mora inspirirana receptom Mateje Krvarić @uvijekgladna
Meksička-salata-1
Bogata meksička salata sa svježom Aurelia tjesteninom
Zelene tagliatelle s kozicama
Zelene tagliatelle s kozicama i rajčicom
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Hrskavi tortelloni s umakom od jogurta i češnjaka
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima