Klasična tjestenina s piletinom i brokulom

Sastojci
250 g Aurelia svježih špageta
450 g pilećih prsa
350 g brokule
80 g ribanog sira
1 žlica maslinovog ulja
80 g maslaca
sol, papar
Priprema

U vruću i posoljenu vodu stavite kuhati Aurelia svježe špagete i brokulu. Špagetima će trebati 3 minute kuhanja, to će biti dovoljno da se brokula skuha, a da se ne prekuha.

Zagrijte malo maslinovog ulja i na njega staviti peći kockice piletine. Pecite piletinu s obje strane dok malo ne omekša (oko 3 minute sa svake strane).

Piletinu umiješajte u kuhanu tjesteninu i brokulu, začinite po želji i u vruću tjesteninu dodate maslaca. Od topline ostalih sastojaka maslac će se otopiti i sve skupa lijepo povezati. Još jednom promiješajte i poslužite sa ribanim sirom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Tačkrle-2
Tačkrle s kremicom od vanilije i krušnim mrvicama
Tortelloni-s-hummusom-2
Tortelloni punjeni pršutom s pečenom paprikom i hummusom
Krpice-na-azijski-nacin-2
Krpice sa zeljem na azijski s tostiranim sezamom
Aurelia-makaruni-s-makom
Tjestenina našeg djetinjstva – slatki makaruni s makom i maslacem!
Aureli-ravioli-s-pestom-od-bucinih-sjemenki-2
Ravioli punjeni ovčjim sirom s pestom od bučinih sjemenki
Aurelia-makaruni-s-gljivama-i-spinatom
Kremasti Aurelia makaruni s gljivama, špinatom i parmezanom
Cannelloni s jabukama i višnjama
Cannelloni s jabukama i višnjama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Tjestenina sa slaninom i prokulicama
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Pikantne jesenska šurlice s papričicama i bundevom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom
Tjestenina s tikvicama, ricottom i bosiljkom