Klasična tjestenina s piletinom i brokulom

Sastojci
250 g Aurelia svježih špageta
450 g pilećih prsa
350 g brokule
80 g ribanog sira
1 žlica maslinovog ulja
80 g maslaca
sol, papar
Priprema

U vruću i posoljenu vodu stavite kuhati Aurelia svježe špagete i brokulu. Špagetima će trebati 3 minute kuhanja, to će biti dovoljno da se brokula skuha, a da se ne prekuha.

Zagrijte malo maslinovog ulja i na njega staviti peći kockice piletine. Pecite piletinu s obje strane dok malo ne omekša (oko 3 minute sa svake strane).

Piletinu umiješajte u kuhanu tjesteninu i brokulu, začinite po želji i u vruću tjesteninu dodate maslaca. Od topline ostalih sastojaka maslac će se otopiti i sve skupa lijepo povezati. Još jednom promiješajte i poslužite sa ribanim sirom.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika