Hit tjestenina s društvenih mreža: Aurelia makaruni s feta sirom i cherry rajčicama

Sastojci
250 g Aurelia svježih makaruna
500 g cherry rajčica
150 - 200 g feta sira ili mekog sira Grabancijaša
2 češnja češnjaka
1 dl maslinova ulja
1/2 žlice sušenog origana
1/2 žlice suđenog bosiljka
Sir i papar po želji
Priprema

Ako ste korisnici TikToka ili Instagrama i vjerno pratite gastro profile, onda vam ovih dana sigurno nije promakao jedan recept koji je trenutačno pravi hit na ovim društvenim mrežama. Mi smo recept napravili s mekim sirom Grabancijašem, jer zašto koristiti grčki sir, kada imamo naš hrvatska. I moramo vam priznati da je okus čak i bolji nego s fetom ? Uz to, svježa tjestenina svakom receptu daje jednu novu dimenziju. Naši svježi Aurelia makaruni savršeno su se uklopili u ovaj hit recept.

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U sredinu vatrostalne posude za pečenje stavite komad sira, fetu ili Grabancijaš. Oko nje rasporedite rajčice, prepolovljene češnjeve češnjaka i pospite začinima. Napominjemo da je riječ o slanom siru pa pripazite na količinu soli koju dodajete u jelo. Prelijte maslinovim uljem i pecite 40-ak minuta.

Za to vrijeme skuhajte Aurelia svježe makarune ili drugu svježu tjesteninu po izboru, procijedite je i sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala.

Zapečeno sir i rajčice zgnječite umiješajte kuhanu tjesteninu. Ako rajčice nisu ispustile dovoljno soka dolijevajte vode od kuhanja tjestenine prema ukusu. Možete poslužiti sa svježim začinskim boljem.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Ravioli-s-kremom-od-kukuruza-šećerca-i-šafrana,-mladim-špinatom-i-pinjolima-2
Svježi ravioli s kremom od kukuruza šećerca i šafrana, mladim špinatom i pinjolima po Davidu Skoki
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Ljetna salata s Aurelia etno tjesteninom i kulenom
Pohani-ravioli-1
Pohani ravioli sa slatko kiselim umakom
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Cacio e pepe sa svježim Aurelia špagetima
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Klasična tjestenina s piletinom i brokulom
Šufigane-lignjice-1-mia-bednaz
Svježe zelene tagliatelle sa šufiganim lignjicama po Davidu Skoki
Makaruni_s_sparogama_i_pancetom_2
Makaruni sa šparogama i pancetom za samo 5 minuta!
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Tortelloni s tikvicama i graškom na podlozi od tučene ricotte
Makaruni_s_radičem_David_Skoko_2
Makaruni s radičem i pancetom – David Skoko kuha s Aurelia tjesteninom
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha