Hit tjestenina s društvenih mreža: Aurelia makaruni s feta sirom i cherry rajčicama

Sastojci
250 g Aurelia svježih makaruna
500 g cherry rajčica
150 - 200 g feta sira ili mekog sira Grabancijaša
2 češnja češnjaka
1 dl maslinova ulja
1/2 žlice sušenog origana
1/2 žlice suđenog bosiljka
Sir i papar po želji
Priprema

Ako ste korisnici TikToka ili Instagrama i vjerno pratite gastro profile, onda vam ovih dana sigurno nije promakao jedan recept koji je trenutačno pravi hit na ovim društvenim mrežama. Mi smo recept napravili s mekim sirom Grabancijašem, jer zašto koristiti grčki sir, kada imamo naš hrvatska. I moramo vam priznati da je okus čak i bolji nego s fetom ? Uz to, svježa tjestenina svakom receptu daje jednu novu dimenziju. Naši svježi Aurelia makaruni savršeno su se uklopili u ovaj hit recept.

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U sredinu vatrostalne posude za pečenje stavite komad sira, fetu ili Grabancijaš. Oko nje rasporedite rajčice, prepolovljene češnjeve češnjaka i pospite začinima. Napominjemo da je riječ o slanom siru pa pripazite na količinu soli koju dodajete u jelo. Prelijte maslinovim uljem i pecite 40-ak minuta.

Za to vrijeme skuhajte Aurelia svježe makarune ili drugu svježu tjesteninu po izboru, procijedite je i sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala.

Zapečeno sir i rajčice zgnječite umiješajte kuhanu tjesteninu. Ako rajčice nisu ispustile dovoljno soka dolijevajte vode od kuhanja tjestenine prema ukusu. Možete poslužiti sa svježim začinskim boljem.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha-2
Fettuccine s pestom od medvjeđeg luka i oraha
Šurlice-sa-šparogama-i-balzamikom-2
Šurlice sa šparogama u umaku od balzamika
Salata-rotkvica-fuži-2-Aurelia-svježa-tjestenina
Proljetna salata s fužima, rajčicom, rotkvicama i preljevom od senfa
Zarolane caprese lazanje
Zarolane caprese lazanje
Fettuccine u umaku od pistacija
Fettuccine u umaku od pistacija
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Tortelloni punjeni s četiri vrste sira u umaku od sušenih rajčica i bosiljka
Špageti s piletinom i šparogama
Špageti s piletinom i šparogama
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Zapečeni ravioli u kremastom umaku od vodke i rajčice
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Tortelloni 4 vrste sira u umaku od maslaca, limuna i bosiljka
Špageti s piletinom
Špageti s piletinom