Gourmet ravioli s bešamelom od koprive i soubise umakom

Sastojci
250 g Aurelia raviola
30 g maslaca
15 g brašna
400 ml toplog mlijeka
1 glavica crvenog luka
120 g koprive
Mljeveni muškatni oraščić (po želji)
Sol i papar
Šaka tostiranih lješnjaka
Priprema

Vrućom vodom prelijte koprive, pustite da povenu, procijedite i izblendajte u kremu s malo mlijeka.

Na malo ulje popržite sitno sjeckani luk, samo da omekša i postane staklast. Pazite da ne zagori! Prženi luk izblendajte u finu kremu.

U loncu s debelim dnom napravite bešamel umak. Rastopite maslac na laganoj vatri, umiješajte brašno i pržite uz neprestano miješanje. Nakon cca. 2 minute dodajte vruće mlijeko i miješajte dok se umak ne zgusne. Posolite i popaprite po ukusu, a možete dodati i malo muškatnog oraščića. Smanjite vatru i kuhajte miješajući još 2 do 3 minute. Maknite s vatre.

Umak podijelite na dva djela. U jedan dodajte blendanu koprivu, a u drugi kremu od luka. Izmjenično miješajte i kuhajte dok umaci ne proključaju.

Kuhane #Aurelia raviole servirajte na bešamelu od koprive i prelijte sa soubise umakom, odnosno umakom od luka. Pospite tostiranim lješnjacima i po želji cvjetnim peludom.

Facebook
Pinterest
Email
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Pappardelle s graškom, ricottom, pršutom i začinskim biljem
Aurelia-surlice-sa-salsom-spinatom-i-kozjim-sirom-2u1
Aurelia 2u1 – svježe šurlice sa šalšom, špinatom i kozjim sirom
Aurelia-ravioli-kozice-sa-stir-fry-povrcem-1-1
Gourmet ravioli punjeni jadranskim kozicama sa stir fry povrćem
Aurelia-ravioli-s-tartufima-holandez-umakom-i-sparogama
Ravioli istarski tartufi sa šparogama i domaćim Holandez umakom
Aureli-špageti-šalša-tuna-2
Aurelia 2u1 svježi špageti i šalša s tunom za dvoje
Pappardelle-carbonara-2
Raskošna carbonara s Aurelia svježim pappardellama i hrskavom domaćom pancetom
Špageti-cikla-i-pesto-2
Špageti s kremom od pečene cikle s kozjim sirom i pestom
Ravioli-pršut-šljive-u-umaku-od-rajčice-i-votke
Ravioli s pancetom i suhim šljivama u umaku od rajčice i votke
Ravioli-s-bućom-i-kremom-od-smeđeg-maslaca
Ravioli s bućom u kremici od smeđeg maslaca (Beurre Noisette)